Delimitari conceptuale cu privire la Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2010-06-14
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_Po
Lucrare de licenta despre Delimitari conceptuale cu privire la Uniunea Europeana
Comisia participa la conceperea si la pregatirea politicii comunitare, asigura executarea si respectarea tratatului si a actelor adoptate in aplicarea acestuia, adica a ansamblului legislatiei comunitare; exercita competentele pe care Consiliul i le confera pentru executarea regulilor pe care acesta le stabileste; asigura reprezentarea Comunitatii in unele negocieri internationale. Cele trei institutii ce intra in alcatuirea Comunitatilor europene adica Adunarea Comuna CECO, Adunarea, in cazul CEE si in Cazul CEEA, au stat la baza "Parlamentului European" prin rezolutia din 30 martie 1962.

Este institutia compusa din reprezentantii popoarelor statelor reunite in Comunitati, definitie care nu a fost modificata prin Tratatul de la Maastricht. Cea ce a modificat acest tratat au fost modificari importante aduse competentelor Parlamentului in asa fel incat sa sporeasca participarea sa, in special in cadrul procedurii de decizie. Parlamentul European se compune din reprezentanti ai popoarelor statelor reunite in Comunitate, care exercita puterile ce le sunt incredintate prin tratate, numarul membrilor Parlamentului European a fost stabilit la 518, repartizati in functie de numarul populatiei tarilor membre. In situatia in care ar creste numarul statelor mebre se creaza posibilitatea maririi numarului membrilor Parlamentului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Delimitari conceptuale cu privire la Uniunea Europeana

Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive.............................3
I.1 Scurt istoric............................3
I.2 Delimitari conceptuale............................10
I.3 Sistemul institutiilor comunitarre - aspecte generale............................15
I.4 Instituiile si organele comunitatilor europene............................15
I.5 Institutiile care stau la baza organizarii si functionatii institutiilor comunitare............................47

Capitolul II. Organizarea Consiliului Uniunii Europene............................48

Capitolul III. Organizarea Comisiei Europene..........................50

Capitolul IV. Organizarea Parlamentului European............................53

Capitolul V. Organizarea institutiilor jurisdictionale............................57
V.1 Organizarea Curtii de Justitie............................57
V.2 Organizarea Tribunalului de Prima Instanta............................58

Capitolul VI. Organizarea Curtii de Conturi..........................59

Capitolul VII. Modificarile aduse de Tratatul de la Nisa............................59

Capitolul VIII. Concluzii............................70

Bibliografie............................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Delimitari conceptuale cu privire la Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.