Delincventa Juvenila in Judetul Arges

Trimisa la data: 2010-06-23
Materia: Drept
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: andreea dulica
Lucrare de disertatie pentru Delincventa Juvenila in Judetul Arges
Calitatea mediului familial este unul dintre factorii de risc ai delincventei juvenile. Cauzele delincventei minorilor ce iÅŸi au ca punct de plecare educatia sau modelul familial sunt multiple. Putem vorbi despre mame singure, despre familii dezorganizate sau familii care nu acorda suficienta atentie copiilor. Am sa dezbat mai jos cauzele principale ce pornesc din familia si duc la delincventa juvenila.

Cercetatorii americani considera ca mamele singure sunt asociate cu familiile care intra in contradictie cu legea din cauza faptului ca nu au o stare materiala buna şi ca lipseşte tatal biologic. Aceste mame folosesc metode de educatie insuficiente, fapt care are ca urmari lipsa copiilor de la şcoala şi savârşirea de fapte ce vizeaza incalcarea legii.

“ Iata de ce suntem de parere ca, deşi cercetarea criminologica nu a facut o sistematizare definitiva a factorilor de risc care ar putea sa aiba intr-o masura mai mare sau mai mica o anumita contributie la comiterea faptelor ce vizeaza incalcarea legii, conditiile prenatale şi calitatea mediului familial reprezinta factorii catalizatori ai delincventei juvenile.”1

Cercetatorul C. Paunescu structureaza influenta familiei asupra comportamentul minorului in doua componente: maternitatea ÅŸi paternitatea. In opinia lui C. Paunescu se disting trei tipuri de maternitate disfunctonala afectiv-sociala ca ÅŸi cauza a inadaptarii sociale a copilului:

Maternitatea in urma unui debut sexual intâmplator ce produce la copil imaturitate afectiva şi frustrare ce au ca urmare dezvoltarea unei personalitati de maxima gravitate;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Delincventa Juvenila in Judetul Arges

Lucrare de disertatie pentru Delincventa Juvenila in Judetul Arges
Cuprins

Introducere...........................................3

Capitolul I Familia – mediu primar de socializare...................4
1.1. Familia – abordare functionala..................4
1.2. Socializarea – educatie şi integrare sociala...................7
1.3. Educatia institutionala – relatia famile-scoala.................13

Capitolul II Delincventa juvenila – dinamica sociala...............20
2.1. Delincventa juvenia – aspecte conceptuale.....................20
2.2. De la devianta la delincventa juvenila….......................23
2.3. Teorii stiintifice ale delincventei juvenile..................31
2.4. Forme de interventie si prevenire a delincventei juvenil........9

Capitolul III Studiu de caz.......................45
Capitolul IV Cercetare – Infractionalitatea juvenila in judetul Arges – analiza de docomente oficiale....................49

Concluzii................................70

Bibliografie.............................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Delincventa Juvenila in Judetul Arges". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.