Deprinderea particularitatilor ortografice la scolarul mic

Trimisa la data: 2008-11-14
Materia: Limba Romana
Pagini: 54
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: mirela72
Lucrare de licenta despre Deprinderea particularitatilor ortografice la scolarul mic
1.LIMBA – MIJLOC DE UMANIZARE
Limba este mijlocul natural cu ajutorul caruia oamenii comunica intre ei.Dintre toate fiintele, omul singur este capabil sa vorbeasca, sa transmita semenilor sai, prin intermediul limbii, dorintele, intentiile, gandurile sale. In acest sens, limba este un fenomen unic, nemaiintalnit in natura, dupa cum afirma Eugeniu Oancea in lucrarea “Analiza si sinteza vorbirii”.

Putem considera ca ilmba este o inventie a omului, poate cea mai de seama inventie a sa, daca avem in vedere ca natura nu l-a inzestrat cu mijloace speciale de comunicare, ci el a reusit sa adapteze si sa utilizeze in acest scop anumite organe care indeplineau (si indeplinesc) alte functii vitale pentru organism (respiratie, masticatie)

Se poate vorbi despre moduri de exercitare a limbajului si in lumea pasarior sau a animalelor. Multe specii comunica intre ele, iti transmit diferite semnale folosind un anumit erpertoriu de sunete distincte sau printr-un limbaj al miscarilor in care fiecare diferite pozitii reprezinta semanle distincte. Aceste limbaje sunt extrem de simle in comparatie cu limbajele folosite de om, la fel si mesajele pe care le exprima. Comunicarea la pasari, animale sau insecte nu e generata de rationamente, ci de instinct, intentia de a tranmite nu apare in urma unui proces de gandire, ca la om. Deci, limba nu este numai un mijloc de comunicare, ci un mijloc de gandire.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Deprinderea particularitatilor ortografice la scolarul mic

Lucrare de licenta despre Deprinderea particularitatilor ortografice la scolarul mic
I.LIMBA - MIJLOC DE FORMARE SI DEZVOLTARE A PERSONALITATII............2
1.1 Limba – mijloc de umanizare......................................2
1.2 Limba – mijloc de comunicare....................................4
1.3 Limba – mijloc de integrare sociala.............................5

II.INVATAREA UMANA SI SCOLARA – FACTORI DETERMINANTI IN DEZVOLTARE PSIHO-SOCIALA A PERSONALITATII COPILULUI..............................8
2.1 Invatarea studierii limbii romane in scoala....................10
2.2 Importanta studierii limbii romane in scoala...................10
2.3 Educarea limbajului la scolarul mic............................12
2.3.1 Functiile limbajului.........................................12
2.3.2 Rolul ortografiei in studierea limbii romane in ciclul primar..........16

III.FUNDAMENTAREA PSIHO-PEDAGOGICA A FORMARII DEPRINDERILOR ORTOGRAFICE LA SCOLARUL MIC..........23
3.1 Cerinte psiho-pedagogice ale formarii deprinderilor intelectuale-ortografice...........23
3.1.1 Rolul exercitiului in formarea deprinderilor.................34
3.1.2 Tipuri de exercitii...................................35
3.1.3Rolul controlului si autocontrolului...................45
3.2 Studierea personalitatii elevilor si a stadiului formarii deprinderilor ortografice.............................................48

IV.MODALITATI DE FORMARE A DEPRINDERILOR DE ORTOGRAFIE................51

BIBLIOGRAFIE...................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Deprinderea particularitatilor ortografice la scolarul mic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • buna, lucrarea aceasta are si partea de cercetare sau nu ? si cum as putea sa intru in posesia ei?

    adina | 2011-04-22 13:06:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.