Descentralizare interna si integrare europeana

Trimisa la data: 2013-02-17
Materia: Administratie Publica
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: jianel
Lucrare de licenta despre Descentralizare interna si integrare europeana
Prevederile constitutionale sunt menite, in orice sistem, sa asigure un echilibru corespunzator intre organele centrale si locale, intre capacitatea de decizie a unora si a celorlalte. Sub acest aspect, Constitutia Romaniei si legea 215/2001 cu modificarile ulterioare au consacrat principiul autonomiei locale cu dreptul inerent al organelor centrale de a asigura un anumit control, in limitele cerintei de a se garanta la nivelul intregii tari infaptuirea obiectivelor generale. Realizarea unor asemenea obiective implica, totodata, recunoasterea posibilitatii pt factorii locali de a dispune de o deplina competenta, asigurand realizarea obiectivelor.

Si masurilor ce se cer infaptuite la nivel local in contextul prevederilor generale da aplicabilitate nationala, menite sa asigure independenta tarii, dezvoltarea sa economica, garantarea drepturilor si libertatilor cetatenilor. Autorii de specialitate care au examinat sistemul existent in Romania au ajuns la concluzia ca sistemul administrsativ actual cuprinde o imbinare a sistemelor clasice de fundamentare a relatiilor dintre autoritatile centrale si cele locale. S-a subliniat ca in administratia publica din Romania intalnim atat elemente de centralizare, in masura in care acest lucru este necesar, dar si elemente foarte puternice de autonomie locala si unele elemnte de tutela administrativa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Descentralizare interna si integrare europeana

Cuprins

Introducere..............................................3

Capitolul I. Descentralizarea ca proces........................6
1.1 Introducere privind notiunea descentralizarii.....................6
1.2. Domeniile descentralizarii si functiile/rolul acestora....................................21

Capitolul iI. Descentralizarea in Romania...........................27
2.1. Obiectivele descentralizarii.............................27
2.2. Stadiul actual al descentralizarii in Romania.........................................30

Capitolul III. Integrarea europeana.............................34
3.1. Uniunea Europeana....................................34
3.2. Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana..............................................38

Studiu de caz - Descentralizarea - drumul scolii romanesti spre rigorile educationale europene......................................49

Concluzii............................................57

Bibliografie.............................................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Descentralizare interna si integrare europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.