Descentralizarea in administratia publica

Trimisa la data: 2010-10-09
Materia: Drept
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_A
Lucrare de licenta despre Descentralizarea in administratia publica
Descentralizarea, in ceea ce priveste serviciile, consta, deci, in determinarea pana la un anumit grad a ansamblului administrativ din care fac parte sustragandu-le autoritatii directe a organelor conducatoare ale colectivitatilor de care depind si care nu pastreaza asupra lor decat un anumit control, functionand aproape complet sub autoritatea organelor proprii, acordandu-le individualitate financiara si personalitate.
In aceasta linie de idei, E. Tarangul intelege prin descentralizare pe servicii "un mod de organizare administrativa in care servicii publice cu caracter regional, local sau special sunt girate de autoritati administrative autonome, adica de autoritati administrative care sunt in afara de ierarhia autoritatilor statului .

In aceasta lumina, profesorul Ioan Alexandru opineaza ca, in masura in care aceste servicii sunt infiintate de consiliile comunale, orasenesti si judetene si functioneaza sub conducerea acestora, ele au caracter descentralizat.Asadar, principiul descentralizarii serviciilor publice este forma functionala (tehnica) a descentralizarii, care alaturi de forma "teritoriala" constituie caracteristica administratiei publice in actualul cadru conferit de dispozitiile Constitutiei Romaniei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Descentralizarea in administratia publica

Lucrare de licenta despre Descentralizarea in administratia publica
Cuprins

Capitolul I. Centralizarea, descentralizarea si desconcentrarea ca modalitati de infaptuire a administratiei publice..............5
1 Consideratii generale.........................5
2 Centralizarea.........................8
3 Desconcentrarea...................11
4 Descentralizarea ................15
5 conceptii si infaptuiri pe linia descentralizarii pana in 1940..............22
6 Asa-zisul centralist democratic din perioada 1944-1989..........32

Capitolul II. Descentralizarea serviciilor publice Principiul fundamental de organizare si functionare a administratiei publice locale din romania................................37
1 Principiul constitutional al descentralizarii serviciilor publice........................................37
2 Raporturile principiului decentralizarii serviciilor publice cu principiul autonomiei locale.......................... 43

Capitolul III. Serviciul public Obiect al descentralizarii si desconcentrarii....................49
1 Teoria generala a serviciului public.....................49
2 Serviciile publice desconcentrate ale administratiei teritoriale de stat..............................56

Bibliografie......................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Descentralizarea in administratia publica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.