Deschideri axiologice in opera lui Tudor Vianu

Trimisa la data: 2010-04-06
Materia: Limba Romana
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: johnny_coldman
Lucrare de licenta despre Deschideri axiologice in opera lui Tudor Vianu
Nu se poate spune ca cercetarile lui Tudor Vianu in filosofia culturii au fost valorificate pe deplin. Mult mai mult interes au starnit personalitatea si contributiile sale in domeniul criticii istoriei si teoriei literare.

Exista zeci de articole despre omul Vianu, despre profesorul Vianu, despre colaboratorul Vianu; exista chiar o monografie Vianu. Exegezele care iau ca obiect scrierile de critica literara ale acestuia, de stilistica sau de literatura comparata pot fi citate, de asemenea, cu zecile.

Despre contributia sa in domeniul filosofiei culturii insa, s-au scris relativ putine studii. Aceasta situatie nu poate decat sa nedumereasca. Nu critic literar a fost Vianu in primul rand, ci teoretician al problemelor culturii.

I s-a reprosat lui Vianu ca a parasit domeniul criticii “retractandu-se in abstractie stilistica lipsita de caldura si initiativa generoasa”. Acest gen de reprosuri tradeaza o atitudine numita candva “paleostiintifica” ostila constructiilor teoretice. Este un truism a spune astazi ca, cu cat un asamblu organizat de enunturi se indeparteaza mai mult de fapte, cu atat explica mai bine faptele.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Deschideri axiologice in opera lui Tudor Vianu

Lucrare de licenta despre Deschideri axiologice in opera lui Tudor Vianu
Cuprins

Consideratii introductive.......................3


Capitolul I Premisele unei teorii a valorilor la Tudor Vianu........6

Capitolul II - Teoria valorilor la Tudor Vianu.....................13
A. Fundamentele teoriei valorilor..................................13
1.Prima distinctie fundamentala: acte-obiecte......................13
2. A doua distinctie fundamentala: valoare- valorificare...........25
B. Statutul valorilor: excentricitatea, generalitatea, valabilitatea, volumul, polaritatea, gradualitatea, semnificatia.................31
C. Sistemul si ierarhia valorilor.................................44

Capitolul III - Problema stilului; reflexivitate si tranzitivitate......53

Rezumat..........................57

Bibliografie.....................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Deschideri axiologice in opera lui Tudor Vianu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.