Descoperirea adancului nemuritor si inepuizabil al omului prin cunostinta si credinta in Dumnezeu

Trimisa la data: 2010-10-02
Materia: Teologie
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Costi_T
Lucrare de licenta despre Descoperirea adancului nemuritor si inepuizabil al omului prin cunostinta si credinta in Dumnezeu
O pilda de credinta avem la Avraam. Acesta il recunoaste pe Dumnezeu pana intr-acolo, incat urmand cuvantului Sau, e in stare sa ridice cutitul asupra propriului sau fiu. E chipul lui Dumnezeu - Tatal, care-l recunoaste pe om pana intr-acolo, incat Il ofera pe propriul sau fiu ca victima de jertfit. Principiul religios e cel pe care-l vedem la Fecioara Maria in clipa Bunei - Vestiri, cand, desi, nu intelege totul , se incredinteaza lui Dumnezeu cu iubire, ca apoi sa inteleaga totul, tocmai pentru ca pe primul loc este Domnul. Plinatatea principiului religios il gasim, insa, la Hristos in momentele rugaciunii din Gradina Ghetsemani atunci cand cere, daca e cu putinta, sa fie evitata jertfa sangeroasa, dar nu - Si impune voia proprie, recunoscand, in schimb, in iubire filiala voia Tatalui.

Realitatea cea mai profunda a omului se vede in iubire, in capacitatea de a iesi din lumea proprie si de a recunoaste relatia inter-personala ca fundament al existentei proprii.Credinta e lucratoare intre cei ce se straduiesc pentru sfintenie si Dumnezeu. Ea implineste o slujire a tainelor, sau prin ea se descopera tainele vietii intre sfinti si Dumnezeu.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Descoperirea adancului nemuritor si inepuizabil al omului prin cunostinta si credinta in Dumnezeu

Lucrare de licenta despre Descoperirea adancului nemuritor si inepuizabil al omului prin cunostinta si credinta in Dumnezeu
Cuprins

Introducere.........3

Capitolul I Etapele sau treptele cunoasterii...........4
Cunoasterea si contemplarea naturala sau trupeasca........4
Cunoasterea lui Dumnezeu, din cuvintele Scripturii........9
Rugaciunea - culme a cunoasterii lui Dumnezeu si a celor spirituale...........14

Capitolul II Cunoasterea lui Dumnezeu - creatie a omului..........20
Cunoasterea duhovniceasca - sursa a imbunatatirii firii omenesti.....20
Cunoasterea si contemplarea lui Dumnezeu din creatia Sa........25
Caracterul ascetic al cunoasterii.........28
Iubirea si omenia - sinteza a cunoasterii si a credintei........31
Stiinta - cale spre cunoasterea cea interioara si duhovniceasca.......34
Armonia dintre stiinta, cunostinta si adevar.............34
Simtirea celor dumnezeiesti - o cunoastere mai presus de cunoastere...37
Cunoasterea duhovniceasca, o stiinta mai presus de stiinta.........38
Calea sau drumul indumnezeirii..........41

Capitolul III Prin stiinta, spre credinta.............43
Urcusul duhovnicesc la Sfintii Parinti..............43
Iubirea - mai pretioasa decat viata.........46
Felurile cunoasterii, potrivit Cuviosului Petru Damaschinul.........48

Capitolul IV Omul - privit in integritatea fiintei sale............49
Iisus Hristos - "Calea, Adevarul si Viata" oricarui crestin........49

Concluzii - Omul - permanent in cautarea adevarului..............51
Sfintele Evanghelii - izvor de credinta si cunostinta............52
Valoarea stiintei sau a cunostintei, din perspectiva credintei.......53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Descoperirea adancului nemuritor si inepuizabil al omului prin cunostinta si credinta in Dumnezeu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.