Descoperiri arheologice

Trimisa la data: 2010-07-16
Materia: Teologie
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorina_P
Lucrare de licenta despre Descoperiri arheologice
Inca de la inceput s-a pus intrebarea de ce au trebuit sa existe aceste scrieri scripturistice ale Vechiului si Noului Testament si nu s-a continuat revelatia directa pe care Dumnezeu a avut-o cu Noe, Avraam, Iov, si chiar cu Moise si urmasii lor carora le-a si spus sa scrie invatatura pe care le-o da.

Putem spune ca „ ar fi trebuit sa nu avem nevoie de ajutorul Sfintelor Scrieri, ci sa avem o viata curata astfel incat harul Domnului sa fi tinut locul scrierilor cu cerneala, iar aceasta sa fi fost inlocuita cu scrierea Duhului Sfant in inimile noastre” dar din cauza necredintei si a departarii de Dumnezeu a fost necesar acest tezaur ce va ramane pentru totdeauna in sanctuarul literaturii Bisericii crestine.

Intre Biserica si Scriptura exista o stransa legatura organica caci, daca Biserica a fost cea care a stabilit canonul biblic si recunoaste autenticitatea si canonicitatea cartilor, nici Scriptura nu este mai prejos si ambele Scriptura si Biserica comlucreaza la planul dumnezeiesc: mantuirea lumii.

Atunci cand cineva a inceput studiul cartilor sfinte ale Vechiului Testament si a dorit sa afle relatia dintre modul de viata si autenticitatea si veridicitatea celor scrise a trebuit sa mearga pe doua modalitati:implica o calatorie in timp alaturi de studierea scrierilor vechi-testamentare si a altor scrieri ce s-au pastrat din acele vremuri,implica arbeologia biblica si recuperarea sistematica a dovezilor ce pot aduce noi dovezi despre existenta civilizatiilor testamentare.

Daca in primul caz cercetarea ne este limitata deoarece scrierile biblice nu au multe referiri la conditiile istorice, culturale si demografice, scopul lor fiind unul misionaric si de descoperire a voii lui Dumnezeu, cea de a doua ne pune la dispozitie dovezi recuperate cu ajutorul carora se incearca a se reconstrui ceva din caracterul acestor lumi ingropate de negura vremurilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Descoperiri arheologice

Lucrare de licenta despre Descoperiri arheologice
Cuprins

Argument..................................3

Introducere...............................4
„Au existat cu adevarat orasele biblice?”............................7
a.Continutul manuscriselor de la Marea Moarta.........................8
Ierusalimul...............................18

I.Topografia..............................19

II.Edifici ale Ierusalimului.................................20

III. Cimitirul din Ierusalim.................................21
Legatura-asemanare, oras canaanit, israelit, babilonian......22
1.Oras canaanit...........................23
2.Oras israelit..............................................24
3.Sfarsitul regatului israelit si cucerirea babiloniana...... 26

Concluzii.................................29

Bibliografie..............................34

Anexe.....................................35

Cuprins.................................. 38

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Descoperiri arheologice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.