Despagubirile banesti si recuperarea daunelor morale

Trimisa la data: 2009-04-05
Materia: Drept
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Relu_Du
Lucrare de licenta despre Despagubirile banesti si recuperarea daunelor morale
Procesul de evaluare a daunelor morale va trebui sa se refere la stabilirea unei indemnizatii compensatorii, menite sa atenueze suferintele partii vatamate. Primul pas in stabilirea indemnizatiei banesti este identificarea prejudiciului moral produs si abia apoi se va proceda la evaluarea acestuia, in raport cu suferintele la care a fost supusa victima. Despagubirea, "pentru a reprezenta o reparatie, trebuie raportata la prejudiciul suferit, la gravitatea, importanta si consecintele acestuia".

S-a apreciat ca, in privinta evaluarii daunelor morale este necesara o analiza in concreto si subiectiva a existentei si intinderii prejudiciului, precum si corelarea despagubirii cu realitatea masurata a suferintelor indurate de victima, opusa unei aprecieri in abstracto si obiectiva, bazata pe referirea la metode statistice si anumite bareme prestabilite. Aceste "bareme prestabilite" ar trebui sa ia in calcul cercetari medico-legale si de psihanaliza a victimei, precum si studii sociale pentru a se identifica mediul social de provenienta in raport cu valorile promovate de societatea respectiva.Totodata trebuie evitata si tendinta de exagerare in ceea ce priveste suferinta victimei, aceasta putand fi influentata de sumele mari de bani acordate, prin reglementarea unor criterii stricte si echitabile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Despagubirile banesti si recuperarea daunelor morale

Lucrare de licenta despre Despagubirile banesti si recuperarea daunelor morale
Cuprins

Capitolul I. Despre raspunderea civila in dreptul roman....................................................3

Capitolul II. Daunele morale....................................9

Capitolul III. Repararea daunelor morale..............................19

Capitolul IV. Aplicatii particulare ale raspunderii pentru daunele morale....................................................38

Capitolul V. Repararea daunelor morale in doctrina si jurisprudenta unor state europene............................................53

Capitolul VI. Concluzii.......................................63

Bibliografie................................................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Despagubirile banesti si recuperarea daunelor morale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.