Destinatia fondurilor speciale in domeniul administratiei publice

Trimisa la data: 2010-05-06
Materia: Administratie Publica
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AndreeaMaria_O
Lucrare de licenta despre Destinatia fondurilor speciale in domeniul administratiei publice
Unitatile administrativ-teritoriale sunt comunele, orasele si judetele. Acestea sunt persoane juridice care au capacitate deplina, intrucat dispun de bunurile domeniului public de interes local si au initiativa in tot ceea ce priveste administrarea intereselor publice locale.
Autoritatile publice locale prin care se realizeaza autonomia locala in comune si orase sunt consiliile locale comunale si orasenesti, ca autoritati deliberative, si primarii ca autoritati executive.Consiliile locale si primarii se aleg in conditiile prevazute de Legea privind alegerile locale si functioneaza ca autoritati administrative autonome, rezolvand problemele publice din comune si orase.

La nivelul fiecarui judet, se alege un Consiliu Judetean ca autoritate a administratiei publice, care coordoneaza activitatea consiliilor locale in vederea realizarii serviciilor publice de interes judetean. Consiliul Judetean alege din randul membrilor sai pe presedinte, pe vicepresedinte si delegatia permanenta. Relatia dintre administratia publica judeteana si cea locala se bazeaza pe principiile autonomiei, legalitatii si colaborarii. In rezolvarea problemelor comune nu exista raporturi de subordonare.Alesii locali sunt primarul, consilierii locali si consilierii judeteni. In asigurarea liberului exercitiu al mandatului lor acestia indeplinesc o functie de autoritate publica, beneficiind de dispozitiile legii penale cu privire la persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Destinatia fondurilor speciale in domeniul administratiei publice

Cuprins

Capitolul I Consideratii generale privind administratia publica in Romania.................2
1.1.Evolutia si structura autoritatilor administratiei publice..........2
1.2.Reforma in administratia publica locala.............10
1.3. Rolul si importanta Ministerului Administratiei Publice in
coordonarea unitatilor administrativ-teritoriale.............14
1.4.Structura organizatorica a Primariei orasului Stei, judetul Bihor..........24
1.5.Atributiile compartimentului financiar-contabil la nivelul
unitatii administrativ-teritoriale..........28

Capitolul II Evaluarea veniturilor si cheltuielilor cu destinatie speciala potrivit clasificatie bugetare............33
2.1.Bugetele fondurilor cu destinatie speciala............33
2.2. Evaluarea partii de venituri cu destinatie speciala conform clasificatiei bugetare................40
2.3.Evaluarea partii de cheltuieli cu destinatie speciala conform clasificatiei bugetare...............50
2.4.Intocmirea bugetelor de venituri si cheltuieli cu destinatie speciala la unitatea administrativa Stei, jud.BIHOR............54

Capitolul III Organizarea contabilitatii fondurilor cu destinatie speciala la unitati administrative-teritoriale.............59
3.1.Reguli generale in organizarea contabilitatii fondurilor cu destinatie speciala.............59
3.2.Contabilitatea constituirii si utilizarii fondurilor cu destinatie speciala la nivelul consiliilor locale............62
3.3.Monografie contabila cu principalele operatiuni privind fondurile cu destinatie speciala pe luna martie 2002 la Primaria oraseneasca Stei............71

Capitolul IV Analiza executiei bugetare a fondurilor cu destinatie speciala la primaria orasului Stei...............74
4.1. Analiza constituirii fondurilor cu destinatie speciala........74
4.2. Analiza utilizarii fondurilor cu destinatie speciala..........75
4.3. Concluzii............76

Anexe..................80

Bibliografie...........85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Destinatia fondurilor speciale in domeniul administratiei publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.