Determinarea nivelului de poluare chimica

Trimisa la data: 2010-04-04
Materia: Chimie
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_I
Lucrare de licenta despre Determinarea nivelului de poluare chimica
Cei mai importanti factori ce influenteaza acumularea de cadmiu in plante sunt pH-ul solului si concentratia in cadmiu a acestuia. Cadmiul din sol se gaseste in mai multe stari dintre care numai cea de solutie este disponibila pentru preluarea de catre plante. Principalul factor care regleaza concentratia de cadmiu ce se gaseste in solutie este pH-ul. Cadmiul este adsorbit de catre particulele solului in proportie mai mare in solurile neutre sau alcaline decat in cele acide, ceea ce duce la o scadere a cantitatii de cadmiu disponibile in solutie.

In consecinta, preluarea cadmiului de catre plante creste cand pH-ul solului scade si viceversa.Un alt factor care influenteaza distributia cadmiului intre diferitele stari este reprezentat de prezenta in sol a hidroxizilor de mangan sau fier si a carbonatului de calciu. O crestere a acestor parametrii duce la o scadere a disponibilitatii cadmiului pentru plante datorita scaderii nivelului de cadmiu solubil.Un studiu comparativ al solurilor contaminate cu cadmiu din diferite surse ilustreaza importanta acestor factori. Astfel, solul din Shipham, Marea Britanie, contine cel mai crescut nivel de cadmiu total, dar cu o concentratie a starii solubile mai mica decat altele. Proportia mica de cadmiu solubil (0,04%) a fost legata de un pH crescut (7,7) si cantitati creseute de carbonat de calciu si hidroxizi.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Determinarea nivelului de poluare chimica

Lucrare de licenta despre Determinarea nivelului de poluare chimica
Cuprins

Considerente teoretice...............................................3

Introducere.....................................................3

Caoitolul I. Generalitati despre cadmiu.......................................4
1.1.Proprietati fizico-chimice......................................4
1.2 Metode de determinare a cadmiului.................................5
1.3.Ciclul natural al cadmiului..................................8
1.4.Surse de contaminare cu cadmiu a organismului......................11

Capitolul II. Metabolismul cadmiului...............................13
2.1.Absorbtia.............................................13
2.2.Transportul...............................................14
2.3.Distributia...............................................14
2.4.Excretia..............................................15

Capitolul III. Toxicitatea cadmiului..............................17
3.1. Toxicitatea acuta...........................................17
3.2.Toxicitate cronica.........................................17

Concluzii..............................................29

Bibliografie...............................................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Determinarea nivelului de poluare chimica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.