Determinarea riscului in auditul contabil

Trimisa la data: 2009-09-17
Materia: Contabilitate
Pagini: 103
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Dr
Lucrare de licenta despre Determinarea riscului in auditul contabil
Rata stocurilor are valori diferite la nivelul firmelor, in functie de sectorul de activitate al intreprinderii, fiind mai ridicata in intreprinderile din sfera productiei si distributiei, in timp ce la intreprinderile din sfera serviciilor este mai scazuta. De asemenea, rata stocurilor este influentata de durata ciclului de exploatare, fiind mai ridicata in intreprinderile cu o durata a ciclului de exploatare mai mare, in timp ce la intreprinderile care au o durata a ciclului de exploatare mai redusa, nivelul acestei rate este mai scazut.

Nivelul ratei stocurilor poate fi influentat si de anumiti factori conjuncturali, precum si de conditiile pietei, astfel incat anumite elemente speculative pot determina cresterea sau reducerea acestei rate, indeosebi modificarile intervenite in preturile materiilor prime si materialelor. In general, incetinirea vitezei de rotatie a stocurilor determina formarea unor stocuri fara miscare sau cu miscare lenta, cresterea imobilizarilor materiale si financiare, ceea ce se reflecta negativ asupra gradului de lichiditate si solvabilitate a firmei.
In practica, se considera ca un nivel echilibrat al ratei stocurilor este de 30% in firmele industriale si de 40 - 45% in comert.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Determinarea riscului in auditul contabil

Cuprins

Capitolul I. Rolul analizei economice in auditul contabil...................................4
1.1. Necesitatea si continutul analizei economice.....................4
1.2. Metode si tehnici folosite in analiza economica......................................6
1.3. Legatura dintre analiza economica si auditul contabil..............................................8

Capitolul II. Analiza poztitiei financiare a firmei..................11
2.1. Formele bilantului intreprinderii........................11
2.2. Analiza dinamicii si structurii patrimoniului..........................................16
2.3. Analiza echilibrului financiar.............................26
2.4. Analiza rotatiei patrimoniului.............................42

Capitolul III. Analiza performantelor economico-financiare ale firmei.........................................54
3.1. Analiza rezultatelor pe baza contului de profit si pierderi........................54
3.2. Analiza ratelor de rentabilitate......................76
3.3. Analiza eficientei utilizarii resurselor..........................90

Bibliografie................................................101

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Determinarea riscului in auditul contabil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.