Devolutiunea succesorala testamentara

Trimisa la data: 2009-07-02
Materia: Drept
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_A
Lucrare de licenta despre Devolutiunea succesorala testamentara
Persoana decedata a carui patrimoniu se transmite , defunctul , se mai numeste si de cujus , abreviere de la formula dreptului roman " is de cujus succesionis ( rebus ) agitur" ( cel despre a carui mostenire este vorba ) . Folosirea acestui termen , de cujus , s-a impus mai ales din punct de vedere gramatical , folosindu-se de exemplul formula " moartea lui de cujus" fiind impropriu sa se vorbeasca de moartea defunctului . Astfel de formulari sunt folosite si de Codul civil din anul 1864 in art.653 referitor la " momentul mortii defunctului" sau in art.655 " ... a omorat sau a incercat sa omoare pe defunct etc" .

Cu privire la defunct se mai foloseste si termenul de autor in cazul mostenirii legale ; de exemplu autorul comun al comostenitorilor , precum si termenul de testator in cazul mostenirii testamentare .Persoana care dobandeste patrimoniul lui de cujus se numeste , de regula mostenitor sau succesor . In cazul mostenirii testamentare dobanditorul se mai numeste si legatar , care poate fi universal , cu titlu universal sau cu titlu particular , dupa cum este vorba de dobandirea prin mostenire a unei intregi universalitati ( patrimoniu ) , a unei fractiuni dintr-un patrimoniu sau un bun ori bunuri determinate .Atunci cand pentru desemnarea mostenirii este folosit termenul de ereditate , cel care dobandeste ereditatea se numeste erede.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Devolutiunea succesorala testamentara

Lucrare de licenta despre Devolutiunea succesorala testamentara
Cuprins

Introducere..............................................3

Capitolul I. Notiuni generale cu privire la mostenire....................................4
Sectiunea I - Notiunea de mostenire................................4
Sectiunea a-II-a - Felurile mostenirii...............................8

Capitolul II. Succesiunea testamentara in dreptul roman...................................................12

Capitolul III. Consideratii generale cu privire la devolutiunea succesorala testamentara....................................28
Sectiunea I - Notiunea de testament si caracterele juridice ale testamentului............................................29
Sectiunea A II-A - Conditiile de validitate ale testamentului............................................37

Capitolul IV. Felurile testamentului.............................64
Sectiunea I - Testemantele ordinare............................65
Sectiunea a- II-a - Testamentele privilegiate.........................77
Sectiunea a-III-a - Alte forme testamentare........................81

Concluzii..................................................86

Bibliografie.....................................................89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Devolutiunea succesorala testamentara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.