Dezertarea si incalcarea de consemn

Trimisa la data: 2009-03-22
Materia: Drept
Pagini: 112
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_A
Lucrare de licenta despre Dezertarea si incalcarea de consemn
In viata sociala se pot savarsi fapte (actiuni, inactiuni) neconvenabile care vatama sau pun in pericol interesele membrilor societatii, fie ca aceste interese apartin tuturor, adica colectivitatii in ansamblu, fie ca ele apartin numai unora dintre ei. Toate aceste fapte intrucat tulbura ordinea sociala, sunt antisociale, insa ele nu pot fi caracterizate ca infractiuni decat in masura in care sunt incriminate prin legea penala si sanctionate cu o pedeapsa. Pornindu-se de la caracteristica sus-mentionata, aceea de a fi o fapta incriminata de legea penala, infractiunea- ca fenomen juridic- a fost uneori definita ca o violare a legii penale.

In legatura cu aceasta definitie este de observat ca legea penala nu stabileste in mod expres respectarea vietii altora, ci doar prevede o pedeapsa pentru infractor.De asemenea, in loc de a defini infractiunea ca o violare a legii penale, uneori, pentru definirea infractiunii, se recurge in mod exclusiv, la cealalta caracteristica a ei- pedeapsa- spunandu-se ca infractiunea este o fapta pedepsita de legea penala.Considerarea infractiunii ca fenomen juridic, facandu-se abstractie de caracterul sau social, conduce in mod necesar la o definitie formala a infractiunii, pentru ca aceasta reflecta, in mod exclusiv, infatisarea juridica a faptei penale (incriminarea si pedeapsa), iar nu continutul sau real (o atingere adusa unor valori sociale ocrotite de lege).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dezertarea si incalcarea de consemn

Lucrare de licenta despre Dezertarea si incalcarea de consemn
Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Consideratii introductive................................4
1.1. Constitutia si probleme de aparare nationala...................4
1.2. Calitatea de militar..................................15
1.3. Ordinea si disciplina militara................................17

Capitolul II. Dreptul penal in apararea valorilor sociale privind ordinea si disciplina miliara......................................20
2.1. Infractiunea- institutie fundamentala a dreptului penal..........20
2.2. Infractiuni savarsite de militari........................27
2.3. Locul infractiunilor de absenta nejustificata, dezertare si calcare de consemn in contextul infractiunilor contra capacitatii de aparare a Romaniei......................................32

Capitolul III. Infractiuni contra ordinii si disciplinei militare:absenta nejustificata, dezertarea, incalcarea consemnului...............................................43
3.1. Absenta nejustificata........................43
3.2. Dezertarea...............................55
3.3. Calcarea de consemn.............................72
3.4. Elemente de drept comparat....................91

Capitolul IV. Cazuri judecate de tribunalele militare..................96

Concluzii..................................104

Bibliografie....................................106

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dezertarea si incalcarea de consemn". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.