Dezvoltarea calitatii motrice

Trimisa la data: 2008-07-26
Materia: Educatie Fizica
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristian_D
Lucrare de licenta despre Dezvoltarea calitatii motrice
Datorita faptului ca la fete pubertatea se instaleaza mai repede decat la baieti, ei prezinta la aceleasi varste cu ale fetelor valori inferioare ale cresterii in inaltime si greutate. Aceasta fiind singura etapa in ontogeneza, cand baietii ating valori inferioare fetelor.
La varsta antepubertara musculatura flexoare este mai puternica decat musculatura extensoare, ceea ce ne obliga la folosirea exercitiilor pentru intarirea acesteia din urma. Tonusul muscular este mai scazut si permite efectuarea mai ampla a miscarilor, defavorabil insa miscarilor de finete si precizie.

Sistemul nervos se dezvolta mai rapid, acum incheindu-se practic, maturizarea ariei corticale a analizatorului motor. Datorita dezvoltarii organismului pe multiple planuri, dar mai ales datorita maririi plasticitatii cerebrale si dinamicii proceselor nervoase de excitatie si inhibitie, sporesc in egala masura si posibilitatile de dezvoltare a priceperilor, deprinderilor si calitatilor motrice. La aceasta varsta miscarile se efectueaza cu o oarecare stangacie datorita disproportiei dintre diferite segmente ale corpului, insa disponibilitatile, pentru marire indicilor de indemanarea, sunt totusi crescute, atunci cand aceasta calitate, este dezvoltata simultan cu simtul coordonarii si orientarii in spatiu, care in jurul varstei de 10-14 ani se apropie de cea a adultilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea calitatii motrice

Cuprins

Capitolul I. Introducere........................................4
1.1. Motivarea alegerii temei........................................6
1.2. Importanta studierii temei........................................7

Capitolul II. Fundamentarea stiintifica, documentarea temei........................................8
2.1. Rolul activitatii motrice in procesul de crestere si dezvoltare a copilului (elevului) si adaptarea functiilor sale in practica sportiva........................................8
2.2. Consideratii generale asupra dezvoltarii calitatilor motrice........................................11
2.3. Calitatea motrica VITEZA........................................14
2.4. Particularitatile anatomo-functionale ale varstei pubertare........................................29
2.5. Particularitatile psihice ale varstei pubertare........................................35

Capitolul III. Organizarea cercetarii........................................39
3.1. Ipoteza studiului........................................39
3.2. Obiectivele cercetarii........................................40
3.3. Metode de cercetare........................................40

Caputolul IV. Prezentarea si interpretarea rezultatelor obtinute........................................42

Capitolul V. Concluzii........................................59

Bibliografie........................................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dezvoltarea calitatii motrice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.