Dezvoltarea capacitatilor creative la varsta prescolara mare. Rolul desenului

Trimisa la data: 2010-04-13
Materia: Sociologie
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_L
Lucrare de licenta despre Dezvoltarea capacitatilor creative la varsta prescolara mare. Rolul desenului
Pentru educarea creativitatii se folosesc mai multe tehnici printre care si Brainstorming-ul, elaborata in 1938, de Alex Osborn. El scoate in evidenta importanta imaginatiei in toate domeniile vietii si a aplicarii creativitatii in toate fazele de rezolvare a problemelor, incepand cu orientarea si terminand cu evaluarea. Se discuta cu aceasta ocazie blocajele perceptuale, emotionale, ale gandirii, dificultatile intampinate in izolarea si delimitarea unei probleme - prin conceptul de blocaj perceptual.

Blocajele culturale si emotionale el include conformismul, tendinta de supraevaluare a ratiunii si a logicii, teama de a gresi, tendinta catre perfectiune si supunerea oarba fata de autoritate. Metoda sa de Brainstorming in grupuri inseamna crearea unor conditii favorabile aparitiei libere a ideilor care trezesc, asociatii de idei ce vor fi acceptate spontan fara critica, anticipand procesul de evaluare. Osborn spunea: unul din instrumentele cele mai utile pentru organizarea unei activitati creatoare consta in Brainstorming.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea capacitatilor creative la varsta prescolara mare. Rolul desenului

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea capacitatilor creative la varsta prescolara mare. Rolul desenului
Cuprins

Actualitatea temei..........................2
I.1. Problemele conceptuale si factorii care contribuie la
dezvoltarea creativitatii....................7
I.2. Bazele psiho-pedagogice de dezvoltare a capacitatilor creative.....18
I.3. Conditiile psiho-pedagogice de dezvoltare a capacitatilor creative
la varsta prescolara mare.......................37
I.4. Rolul desenului in dezvoltarea capacitatilor creative............49
Baza experimentala.....................69

II.1. Diagnosticarea nivelului de dezvoltare a capacitatilor creative a
copiilor de varsta prescolara mare la etapa initiala.................69
II.2. Conditiile pedagogice de dezvoltare a capacitatilor creative la activitatea de desen cu copiii de varsta prescolara mare la etapa formativa........78
II.3. Determinarea nivelului de dezvoltare a capacitatilor creative la etapa finala..............84

Concluzii..........................86

Anexe..............................87

Bibliografie.......................100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dezvoltarea capacitatilor creative la varsta prescolara mare. Rolul desenului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.