Dezvoltarea constitutionalismului romanesc

Trimisa la data: 2010-05-07
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Octavian_S
Lucrare de licenta despre Dezvoltarea constitutionalismului romanesc
In 1848 intreaga Europa este cuprinsa de miscari revolutionare care isi propuneau reforme democratice si intarirea rolului burgheziei ca forta politica. Incadrandu-se in acest proces reformatorii autohtoni si-au prezentat revendicarile lor politice Rusiei si Turciei urmarind in primul rand unirea celor doua principate, emanciparea social-economica, modernizarea sistemului general de drept, indeosebi a sistemului constitutional. In ceea ce priveste Transilvania, revolutionarii romani militau pentru reforme social-economice si politice vizand emanciparea nationala a populatiei romanesti.

In programul politic al revolutionarilor moldoveni elaborat la Brasov ("Printipiile noastre pentru reformarea patriei") se milita, printre altele, pentru organizarea de stat pe baza principiilor fundamentale ale revolutiei burghezo-democratice din Franta. La randul sau, proiectul de Constitutie elaborat de Mihail Kogalniceanu in anul 1848 la Cernauti, proclama Moldova " stat constitutional " bucurandu-se de autonomie interna. Potrivit proiectului, puterea legiuitoare urma sa se exercite de Adunarea Obsteasca formata din deputati desemnati prin vot cenzitar iar puterea executiva era incredintata Domnului care beneficia de neresponsabilitate politica pentru actele sale si isi asocia pe aceste acte, contrasemnatura ministrului de resort. Persoana Domnului era inviolabila.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea constitutionalismului romanesc

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea constitutionalismului romanesc
Cuprins

Capitolul I. Momente de referinta in constitutionalismul romanesc....................................3
Sectiunea 1. Originea constitutionalismului in Romania................3
Sectiunea 2. Sistematizari si codificari constitutionale....................................6
Sectiunea 3. Rolul disciplinei de Drept Constitutional in dezvoltarea constitutionalismului romanesc...............................34

Capitolul II. Continutul notiunii de constitutie......................36
Sectiunea I. Evolutia notiunii de constitutie.......................36
Sectiunea II. Definitia notiunii de constitutie.......................39
Sectiunea III. Conditii de fond si de forma ale constitutiei.......................40

Capitolul III. Factorii de influenta in constitutionalismul romanesc...........................46
Sectiunea I. Scoala dreptului natural.......................46
Sectiunea II. Proclamarea independentei coloniilor engleze din America de Nord.......................................50
Sectiunea III. Ideile Revolutiei Franceze si influenta lor..............................52

Capitolul IV. Doctrina romanesca si rolul ei in dezvoltarea constitutionalismului.......................55

Capitolul V. Ideea de constitutie in contemporanitate...............60

Concluzii..........................................68

Bibliografie..........................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dezvoltarea constitutionalismului romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.