Dezvoltarea economico-sociala a Romaniei inainte si dupa 1989

Trimisa la data: 2010-03-29
Materia: Economie
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionela_S
Lucrare de licenta despre Dezvoltarea economico-sociala a Romaniei inainte si dupa 1989
In 1989, industria si constructiile devenisera sectoarele preponderente ale structurii de ramura ale productiei nationale. Aceasta tendinta a fost rezultatul cresterii semnificative a venitului national creat in industrie, si a a unei cresteri mai reduse a venitului national creat in agricultura. Populatia ocupata a inregistrat cresteri in industrie si constructii si scaderi in agricultura. Ponderea industriei in volumul fondurilor fixe ale economiei nationale a crescut, iar ponderea agriculturii a scazut. Din volumul total al investitiilor din perioada 1950-1989, industria a primit cea mai mare parte, in timp ce agricultura a primit o parte redusa.

Caracterizarea in ansamblu a stadiului dezvoltarii economico-sociale se obtine prin combinarea indicatorilor de nivel, raportati la populatie, cu indicatorii eficientei. Fata de media europeana a produsului national brut pe locuitor in 1989, de 8200 de dolari americani si de cea mondiala, de circa 3400 de dolari, Romania avea un nivel de aproape 4 ori mai scazut decat cel european si se afla sub nivelul mediu mondial. In ceea ce priveste indicatorul PNB (produs national brut) pe persoana activa (productivitatea muncii sociale), fata de o medie europeana de 17,217 dolari si de o medie a tarilor dezvoltate de 32,793 dolari, la nivelul anului 1988, Romania se prezenta la un nivel mai scazut de 3,74 ori si respectiv de 7,13 ori.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea economico-sociala a Romaniei inainte si dupa 1989

Cuprins

Introducere.............3

I Economia politica.........23

II Economia de piata........27

III Productia. Factorii de productie......30

IV Cererea si oferta........38

V Pretul de echilibru.......40

VI Piata si mecanismul pietei.......43

VII Banii.........45

VIII Trebuintele economico-sociale......46

XI Eficienta economica.......48

X Costuri si venituri.........52

XI Salariul..........53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dezvoltarea economico-sociala a Romaniei inainte si dupa 1989". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.