Dezvoltarea psihica la prescolarul mare - Influenta stilului parental

Trimisa la data: 2010-08-02
Materia: Psihologie
Pagini: 162
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexei_I
Lucrare de licenta despre Dezvoltarea psihica la prescolarul mare - Influenta stilului parental
Parintii fac totul pentru a-i educa pe cei mici, atat cum stiu si cat pot de bine. Acest "totul" semnifica pentru fiecare parinte... altceva. Adultul isi construieste o strategie educativa pe masura ce copilul sau creste, strategie care fie se aseamana cu cea adoptata in copilarie de parintii lui, fie este opusa acesteia. Aceasta practica educativa este dependenta de nivelul de cunostinte al parintelui, de atitudinile si convingerile sale, de conceptia acestuia despre lume si viata.

Stilul parental adoptat in educatia copilului isi pune amprenta asupra dezvoltarii psihice a acestuia, principalele domenii comportamentale care o definesc fiind cel cognitiv si social-afectiv. Este adevarat ca vorbind despre interactiunea parinti-copii se au in vedere atat influentele parintilor asupra copiilor, cat si ale copiilor asupra parintilor. Influentele exercitate de ambele parti pot lua forma unei "spirale" relationale a carei continuitate depinde insa de eficienta stilului educativ parental. Este unul din factorii care influenteza calitatea interactiunii parinte-copil.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea psihica la prescolarul mare - Influenta stilului parental

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea psihica la prescolarul mare - Influenta stilului parental
Cuprins

Introducere........................2

Capitolul I Cadrul teoretic...............7

Capitolul II Obiectivele si metodologia cercetarii............96

Capitolul III Rezultatele cercetarii...................107

Capitolul IV Concluzii si aprecieri finale.............129

Anexe..................134
Rezumat................153
Abstract...............157

Referinte bibliografice....................159


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dezvoltarea psihica la prescolarul mare - Influenta stilului parental". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.