Dezvoltarea transporturilor feroviare prin restructurarea acestora

Trimisa la data: 2010-06-19
Materia: Transporturi
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_Va
Lucrare de licenta despre Dezvoltarea transporturilor feroviare prin restructurarea acestora
Motivul divizarii SNCFR in cinci companii distincte a fost punerea sistemului feroviar din Romania pe baze comerciale. Aceasta implica o gestiune eficienta a veniturilor si costurilor, atat in admnistrarea infrastructurii, cat si in operarea comerciala a trenurilor. Aceste aspecte au devenit actuale in toate sistemele feroviare europene care trebuie sa se confrunte cu concurenta altor sisteme de transport. Reforma din Romania a clarificat rolul statului in sustinerea financiara a investitiilor in infrastructura publica din proprietea caii ferate si in subventionarea transportului de calatori.

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR"- S.A. s-a infiintat la 1 octombrie 1998 in baza Hotararii de Guvern Nr. 581/1998, prin reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane.CFR este persoana juridica romana si are statut de societate comerciala pe actiuni. Capitalul social initial al CFR este de 1.287.991.500.383 lei si se constituie prin preluarea, corespunzator obiectului sau de activitate, a unei parti din patrimoniul Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane, in baza balantei de verificare si a situatiei patrimoniului, intocmite la data de 30 iunie 1998.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea transporturilor feroviare prin restructurarea acestora

Lucrare de licenta despre Dezvoltarea transporturilor feroviare prin restructurarea acestora
Cuprins

Capitolul I Restructurarea si dezvoltarea transportului feroviar
Prezentarea generala a subsistemului de transport feroviar...........3
Structura subsistemului de transport feroviar...................8
Situatia activitatii de transport feroviar.....................18
Obiectivele strategice ale restructurarii si dezvoltarii transportului feroviar.....................22
Restructurarea si privatizarea transportului in Romania.............27
Actiuni administrative pe termen scurt si mediu.....................32
Programe de restructurare si dezvoltare.............................34
Efectele economice si sociale ale restructurarii si dezvoltarii transporturilor........................37

Capitolul II Activitatea din transporturile feroviare si integrarea economico-europeana
2.1. Forme, mecanisme si avantaje ale integrarii economice europene in subsistemul de transport feroviar.............................39
2.2. Integrarea subsistemului de transport feroviar in retelele de transport europene............43

Capitolul III Concluzii si recomandari........................52

Bibliografie.........................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dezvoltarea transporturilor feroviare prin restructurarea acestora". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.