Diagnostic si ingrijire globala a esofagitei cronice postcaustice la copii

Trimisa la data: 2009-08-02
Materia: Medicina
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_L
Lucrare de licenta despre Diagnostic si ingrijire globala a esofagitei cronice postcaustice la copii
Spre deosebire de acesta, sfincterul esofagian inferior ramane inchis datorita tonusului intrinsec miogenic si a crururii diafragmatice ce inconjoara sfincterul. Strabatand diafragma prin hiatusul esofagian, constituit din fibre musculare ale pilierului drept care la sfarsitul inspirului se comporta ca un sfincter extrinsec colaband esofagul, segmentul distal al esofagului este constituit dintr-o portiune usor dilatata - ampula epifrenica, vestibul si jonctiunea esogastrica.
Zona vestibulara este situata deasupra diafragmei si pozitia ei variaza in functie de miscarile respiratorii: in inspir fiind aproape total intraabdominala, iar in expir intratoracica.

Ea prezinta o ingrosare a stratului muscular circular, care din punct de vedere fiziologic constituie sfincterul esofagian distal. Aceasta zona este solidarizata la hiatusul esofagian prin ligamentul freno-esofagian, cu origine in fascia subdiafragmatica si care se insera sus la nivelul jonctiunii vestibulo-ampulare si jos la nivelul jonctiunii eso-gastrice. Examenul radiologic evidentiaza doar doua segmente la nivelul esofagului inferior: ampula epifrenica, definita ca o dilatatie tranzitorie avand baza pe hiatusul diafragmatic si defileul esofagian inferior, un canal stramt, vizibil doar cand se evacueaza bariul din esofag in stomac.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Diagnostic si ingrijire globala a esofagitei cronice postcaustice la copii

Cuprins

Capitolul I. Anatomia esofagului.............................3

Capitolul II. Fiziologia esofagului...............................12

Capitolul III. Etiologia si epidemiologia stenozei esofagiene postcaustice...........................................17

Capitolul IV. Fiziopatologie......................................19

Capitolul V. Anatomia -patologica a structurii esofagului postcaustic...............................................22

Capitolul VI. Aspecte clinice generale................................24

Capitolul VII. Aspecte imagistice..................................26

Capitolul VIII. Investigatii paraclinice.............................29

Capitolul IX. Tratamentul stenozelor esofagiene postcaustice..........................................31

Capitolul X. Cazuistica personala....................................41

Capitolul XI.Concluzii...............................................72

Bibliografie.......................................................75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Diagnostic si ingrijire globala a esofagitei cronice postcaustice la copii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.