Diagnosticul financiar in evaluarea riscului de faliment

Trimisa la data: 2010-08-26 Materia: Contabilitate Pagini: 75 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Raluca_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Diagnosticul financiar in evaluarea riscului de faliment
Rentabilitatea financiara reprezinta capacitatea intreprinderii de a degaja profit net prin capitalurile proprii angajate in activitatea sa. Ea masoara randamentul capitalurilor proprii, randamentul plasamentului financiar pe care l-au facut actionarii prin cumpararea actiunilor sau prin reinvestirea profiturilor ce le revin in calitatea lor de actionari.
Rentabilitatea financiara remunereaza proprietarii intreprinderii prin acordarea de dividende si prin cresterea rezervelor care reprezinta tot o crestere a averii proprietarilor prin incorporarea lor in capita, ceea ce duce la cresterea valorii intrinseci a actiunilor.

Rata de rentabilitate financiara se calculeaza ca raport intre efectele obtinute si eforturi depuse. In categoria efectelor obtinute, la numarator, de obicei este inclus rezultatul net al exercitiului sau rezultatul curent inainte de impozitare. Acesta nu ia in seama influenta activitatii exceptionale care cuprinde operatii intamplatoare si, prin urmare, este mai apropiat de realitatea financiara. In categoria eforturilor, la numarator, sunt incluse capitalurile proprii sau media acestora daca in cursul exercitiului au avut loc noi aporturi in numerar care au determinat modificarea capitalului social. In functie de indicatorii utilizati la numaratorul fractiei, rentabilitatea capitalurilor proprii (Rf) poate fi exprimata astfel:
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Diagnosticul financiar in evaluarea riscului de faliment

Cuprins

Introducere....................................................3

Capitolul I. Elaborarea diagnosticului financiar al intreprinderii pe baza ratelor.....................................3
1.1 Continutul si obiectivele diagnosticului financiar al intreprinderii..................................3
1.2 Sistemul de rate si impactul sau asupra diagnosticului financiar...................................5

Capitolul II. Diagnosticul riscului intreprinderii....................................24
2.1 Riscul economic al activitatii unei intreprinderi...........................................24
2.2 Riscul financiar.........................................29

Capitolul III. Rolul diagnosticului financiar in evaluarea riscului de faliment..................................37
3.1 Evaluarea sintetica a riscului de faliment........................37
3.2. Analiza riscului de faliment...........................39

Concluzii si propuneri.........................................72

Bibliografie..........................................74
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Diagnosticul financiar in evaluarea riscului de faliment". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.