Diagnosticul pozitiv si diferential al Glomerulonefritei acute poststreptococice

Trimisa la data: 2010-04-05
Materia: Medicina
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_Da
Lucrare de licenta despre Diagnosticul pozitiv si diferential al Glomerulonefritei acute poststreptococice
Glomerulonefrita acuta difuza poststreptococica ocupa un loc distinct (vezi clasificarea de mai jos), facand parte din categoria glomerulonefritelor cu etiologie cunoscuta. Agentul patogen etiologic este streptococul beta-hemolitic grupa A cu localizare faringiana si otica (63%) sau cutanata (5-10%).

Spre deosebire de Reumatismul articular acut (RAA), sediul faringian al infectiei streptococice nu este nici obligatoriu, nici exclusiv.Asocierea glomerulonefritei acute difuze poststreptococice cu RAA este intalnita doar in maxim 5% din cazuri; aceasta se datoreste tipurilor de streptococ care au afinitate diferita pentru glomeruli si sinoviali.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Diagnosticul pozitiv si diferential al Glomerulonefritei acute poststreptococice

Cuprins


Introducere...........3

Capitolul I. Definitie............4

Capitolul II. Etiologie...........5

Capitolul III. Patogenie...........9

Capitolul IV. Histopatologie.......14

Capitolul V. Fiziopatologie.......16

Capitolul VI. Tablou clinic........18

Capitolul VII. Examene de laborator si paraclinice.......22

Capitolul VIII. Diagnosticul pozitiv si diferential..........27

Capitolul IX. Forme clinice particulare de gndaps ..........30

Capitolul X. Evolutie. Prognostic .........34

Capitolul XI. Tratament.........37

Partea speciala..........48

Rezultate..........58

Concluzii..........70

Bibliografie.......73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Diagnosticul pozitiv si diferential al Glomerulonefritei acute poststreptococice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.