Diagnosticul strategic al unei firme bazat pe analiza micromediului

Trimisa la data: 2010-05-16
Materia: Economie
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_Pe
Lucrare de licenta despre Diagnosticul strategic al unei firme bazat pe analiza micromediului
"Filozofia" exprimata de managementul strategic consta, in fapt, in capacitatea intreprinderii de a se mobiliza si stradui sa aiba o atitudine proactiva (anticipativa) si nu doar reactiva fata de schimbarile mediului inconjurator, in prefigurarea viitorului sau ea trebuid sa incerce, in mod sistematic, sa fructifice oportunitatile si sa exploateze constrangerile, astfel incat sa le transforme in oportunitati si sa le foloseasca pentru obtinerea unui avantaj competitiv durabil pe piata.

Aceasta atitudine permite intreprinderii sa initieze schimbari, sa influenteze mediul sau (mai degraba decat sa raspunda la modificarile acestuia) si, deci, sa exercite un control mai mare asupra propriului sau destin, creand o oportunitate si un avantaj durabil pentru sine si, in acelasi timp, o amenintare pentru concurenta, pe care o forteaza sa reactioneze.Desigur, intreprinderile nu pot sa realizeze acest lucru si, probabil, acesta este motivul pentru care in managementul strategic se pune accent pe definirea mai multor scenarii ale evolutiei posibile a mediului inconjurator, dintre care se opteaza pentru cel ce are cea mai mare probabilitate de a se realiza.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Diagnosticul strategic al unei firme bazat pe analiza micromediului

Cuprins

Introducere...............3

Capitolul I Importanta diagnosticului strategic...........4

Capitolul II Prezentarea firmei.............8
2.1. Date de identificate............8
2.2. Scurt istoric..........8
2.3. Obiectul de activitate..........10
2.4. Oferta de produse si servicii.........10
2.5. Organizarea societatii..........12
2.6. Sistemul de asigurare al calitatii...........13
2.7. Misiune si obiective............14

Capitolul III Diagnosticul extern............15
3.1. Analiza macromediului..........15
3.2. Analiza micromediului..........23

Capitolul IV Diagnosticul organizational......36
4.1. Segmentarea strategica............36
4.2. Analiza de portofoliu.............37

Capitolul V Sinteza diagnosticului strategic............48

Capitolul VI Concluzii si propunerii finale.............52

Bibliografie.............54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Diagnosticul strategic al unei firme bazat pe analiza micromediului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.