Diferenta dintre categorii si existentiali in Fiinta si timp - Martin Heidegger

Trimisa la data: 2011-02-28
Materia: Filosofie
Pagini: 31
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: judelemaria
Lucrare de licenta despre Diferenta dintre categorii si existentiali in Fiinta si timp - Martin Heidegger
Publicarea in anul 1927 a primei parti a lucrarii "Fiinta si timp" a facut ca gandirea lui Heidegger sa patrunda dintr-o data in lumina publicitatii.

Totusi, nu exista o "revolutie copernicana" heideggeriana, deoarece Heidegger a fost mereu convins ca gandirea nu avanseaza in adevaratul sens al cuvantului, ci ea trebuie sa bata pasul pe loc. In acest fel se explica recurenta temelor, naturaletea cu care Heidegger comunica cu ganditorii cei mai indepartati in spatiu si timp.

Gandirea occidentala este considerata de Heidegger un drum, caci fiecare dintre etapele prin care a trecut metafizica dezvaluie cate un fragment din drumul pe care destinul fiintei si-l croieste in campul fiintarii. Heidegger a preluat de fiecare data traditia mergand pe drumul gandirii sale, dar si traditia l-a facut sa-si urmeze drumul de gandire propriu.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Diferenta dintre categorii si existentiali in Fiinta si timp - Martin Heidegger

Lucrare de licenta despre Diferenta dintre categorii si existentiali in Fiinta si timp - Martin Heidegger
Cuprins

Introducere....................3
I.Privire preliminara asupra categoriilor....................4

II.Faptul de a fi in lume:existentialul fundamental..........10
1. Diferenta categorii - existentiali...................10
2. Faptul de a fi in lume:Structura sundamentala a Dasein-ului.........13

Concluzie.................27

Bibliografie..............30

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Diferenta dintre categorii si existentiali in Fiinta si timp - Martin Heidegger". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.