Dificultatea de invatare si aspectele momoriei de scurta si de lunga durata

Trimisa la data: 2010-04-16
Materia: Sociologie
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ramona_B
Lucrare de licenta despre Dificultatea de invatare si aspectele momoriei de scurta si de lunga durata
Durata MSD este, de fapt, durata de activare a unitatilor cognitive existente la un moment dat in memorie. Activarea poate fi prelungita sau scurtata, in functie de intensitatea inhibitiei laterale sau a altor fenomene care o pot face fluctuanta (ex. repetitia stimulilor, restul de activare preexistent etc.). In mod cotidian, foarte rar suntem confruntati cu sarcini ca cele administrate in experimentele controlate din laborator - invatarea unei liste de cuvinte sau numere etc. De regula, stimulii pe care ii receptam se afla in diverse relatii de continguitate cu alti stimuli familiari, cu un rest de activare mai ridicat, astfel incat putem opera cu ei chiar si dupa un timp mai indelungat decat 15 - 20 de secunde.

De pilda, acasa fiind, imi propun sa ma reintorc la Universitate. Pana sa-mi realizez intentia, pot efectua o multime de alte lucruri: stau de vorba cu vecina de palier, cumpar bilet de autobuz, ma intalnesc cu diversi cunoscuti, discutam despre diverse lucruri etc. Cu toate acestea, nu uit incotro am pornit. Modul in care sunt imbracat, obiectele pe care le am la mine, imaginile de pe strada care se succed in fata mea, oamenii pe care ii intalnesc etc., prin asociere, imi mentin activat scopul comportamnetului meu. Ni se poate intampla, uneori sa cautam o carte in biblioteca si, citind diversele titluri inscrise pe cotorul cartilor din raft, sa uitam titlul cartii pe care o cautam.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dificultatea de invatare si aspectele momoriei de scurta si de lunga durata

Lucrare de licenta despre Dificultatea de invatare si aspectele momoriei de scurta si de lunga durata
Cuprins

Capitolul I. Dificultatile de invatare.............................3
1.1. Conceptul de dificultati de invatare............................5
1.2. Memoria de scurta durata sau memoria de lucru....................................................5
1.3. Caracteristicile memoriei de scurta durata.....................12
1.4. Atentia si memoria de lucru................................33
1.5. Memoria de scurta durata si memoria de lunga durata - doua sisteme separate?.............................................38
1.6. Implicarea buclei fonologice in aritmetica mentala...............51
1.7. Rolul memoriei de lucru in strategiile aritmetice................54
1.8. Aritmetica si folosirea strategiilor multiple.................55
1.9. Memoria de lucru si aritmetica..............................56

Capitolul II. Metodologia cercetarii................................59
2.1. Ipotezele cercetarii si discutarea lor..........................59
2.2. Obiectivele cercetarii.......................................60
2.3. Designul cercetarii.........................................60
2.4. Etapele cercetarii.......................................61
2.5. Prezentarea esantioanelor..................................61
2.6. Metodele de cercetare....................................62
2.7. Prezentarea instrumentelor de cercetare......................63

Capitolul III. 3.1 Prezentarea, analiza si interpretarea datelor experimentale..........................................65
3.2 Concluzii.............................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dificultatea de invatare si aspectele momoriei de scurta si de lunga durata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.