Dimensiuni socio - juridice ale pedepselor neprivative de libertate- alternative ale detentiei penitenciare

Trimisa la data: 2013-12-17
Materia: Asistenta Sociala
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: liviu
Lucrare de licenta despre Dimensiuni socio - juridice ale pedepselor neprivative de libertate- alternative ale detentiei penitenciare
Justitia restaurativa postcondamnatorie ar putea fi aplicata cu success in special pentru minorii aflati in probatiune, ca instrument complementar de tratament care sa duca la o reinsertie sociala a acestora. De asemenea, aceasta noua metoda de interventie poate fi aplicata si pentru infractorii de orice varsta aflati in detentie, in masura in care in care se considera ca poate avea un rol educativ semnificativ, cu rezultate positive in ceea ce priveste reinsertia sociala postexecutorie.

Trebuie sa se tina seama ca, mai ales pentru infractorii minori si tineri, penitenciarul este o institutie cu consecinte negative asupra individului, favorizand contaminarea infractionala definitiva, cu repercursiuni asupra parametrilor cantitativi ai activitatii infractionale.In aceste situatii, efectele succesului sau esecului tratamentului din penitenciar trebuie evaluate cu toata atentia, deoarece pot difuza si in anturajul celui abia eliberat din inchisoare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dimensiuni socio - juridice ale pedepselor neprivative de libertate- alternative ale detentiei penitenciare

Cuprins

Introducere........................... 3

Capitolul I.Evolutia, Notiunea si argumentarea alternativelor detentiei penitenciare
Aparitia si evolutia conceptului alternativei detentiei.........8
1.Notiunea alternativelor detentiei............. 15
2.Dezavantajele pedepsei inchisorii in fata alternativelor detentiei penitenciare.............19
3.Pluralismul surselor de reglementare a probatiunii si masurilor neprivative de libertate..........22

Capitolul II. Alternative la detentie conform legislatiei din Romania
1.Notiuni, generalitati...............32
2. Conceptul de justitie restaurativa. Medierea........43

Capitolul III. Supravegherea in comunitate si munca in folosul comunitatii pentru minori
1.Aspecte legislative...........49
2.Supravegherea in comunitate...........51

3.Munca in folosul comunitatii..........55

Studiu de caz nr. 1...........59

Studiu de caz nr.. 2..........66

Anexa 1..........71
ANEXA 2..........73
ANEXA 3..........74

Formular privind evidenta orelor de activitate neremunerata intr-o institutie de interes public.........77

Bibliografie..........78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dimensiuni socio - juridice ale pedepselor neprivative de libertate- alternative ale detentiei penitenciare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.