Dinamica si viitorul integrarii europene

Trimisa la data: 2009-07-27
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_M
Lucrare de licenta despre Dianamica si viitorul integrarii europene
In 1962, pe baza intelegerii franco-germane stabilita in urma numeroaselor intalniri intre de Gaulle si Adenauer, statele membre ale Comunitatilor au realizat progrese importante in tentativa de a crea o Uniune Europeana. Sefii de stat sau de guvern au purtat discutii in aceasta privinta cu prilejul summit-lui de la Paris (februarie 1961) si Bad Godesberg (iulie 1961). S-a instituit astfel un comitet prezidat de francezul CHRISTIAN FOUCHET caruia i s-a incredintat misiunea de a elabora un proiect de statut. Acesta a prezentat pe 2 noiembrie 1961 un "statut al Uniunii europene". Era deci respinsa optiunea federala.

Un al doilea proiect Fouchet a fost prezentat pe 18 ianuarie 1962. Cei 5 parteneri ai Frantei au prezentat pe 20 ianuarie 1962 un contraproiect in care "Uniunea Europeana" aparea ca o "Uniune a statelor si a popoarelor".
In martie 1962, Franta pe de o parte, "cei 5" pe de alta parte au confruntat textele si au examinat posibilitatea de a ajunge la un compromis. Acesta s-a relevat putin cate putin imposibil atat din cauza diferentelor de conceptie asupra Uniunii (generalul De Gaulle opunandu-se oricarei evolutii de tip federal) cat si din cauza divergentelor intre Franta si partenerii sai asupra problemelor politice fundamentale precum atitudinea fata de candidatura britanica si tipul legaturilor care urmau a fi stabilite cu Statele Unite ale Americii (Franta insistand asupra independentei Europei fata de acestia).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dinamica si viitorul integrarii europene

Lucrare de licenta despre Dianamica si viitorul integrarii europene
Cuprins

Capitolul I. Istoricul si evolutia Uniunii Europene.................3

Capitolul II. Statele mici si echilibrul interior al UE: probleme institutionale..........................19

Capitolul III. Dinamica integrarii............................32

Capitolul IV. Piata comuna.....................................57

Capitolul V. Romania si Uniunea Europeana.............................75

Capitolul VI. Concluzii....................................88

Bibliografie......................................91
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dinamica si viitorul integrarii europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.