Directionarea investitiilor straine directe in domeniul serviciilor urbane

Trimisa la data: 2009-04-03
Materia: Ecologie
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nina_C
Lucrare de licenta despre Directionarea investitiilor straine directe in domeniul serviciilor urbane
Spre deosebire de timp, spatiul este privatizabil si dreptul de proprietate este unul dintre principalele drepturi recunoscute in societatile industriale. Piata funciara se caracterizeaza prin confruntarea unei oferte inelastice cu cererea legata de activitatile susceptibile a fi realizate pe solul sau in locul respectiv. Teritoriul va aparea ca o grupare de sume definite de similaritatea activitatii agentilor economici. Sfarsitul secolului al XIX-lea a pus accentul in teoriile legate de spatiu pe activitatile agricole. In jurul orasului se formeaza niste cercuri concentrice corespunzator unor afectari diferite solurilor din zona.

Alonso (1964)27 a transpus modelele mai vechi in cadrul urban pentru a studia repartizarea resedintelor si a sediilor firmelor. Agentii economici efectueaza alegeri economice si de localizare luand in calcul cantitatea de sol pe care o introduc in functia de utilitate si costurile de transport ca dimensiune a constrangerii bugetare.
Si pentru activitatile agricole, ca si pentru cele industriale, modelul monocentric a cunoscut numeroase abordari si dezvoltari, considerandu-se ca distanta pana la centrul orasului poate juca un rol analog cu cel jucat de timpul din modelele dinamice (Mills-Mac Kinnon, 1971)28.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Directionarea investitiilor straine directe in domeniul serviciilor urbane

Cuprins

Introducere.......................................5

Capitolul I. Orasul modern ca provocare economica...........................................6
1.1. Spatul in teoria economica...............................6
1.2. Cum sa intelegi si sa stapanesti spatiul, firma, orasul, globul sau jocul cercurilor concentrice................................15

Capitolul II. Avantajul de localizare si provocarea urbana.....................................21
2.1. Avantajele si valorificarea lor...............................22
2.2. CTN si decizia de implantare.................................23
2.3. Serviciile- un caz special?...............................28

Capitolul III. Globalizarea, orasul ISD si serviciile......................................57
3.1. Aspecte privind gradul de internationalizare a serviciilor....................................57
3.2. Serviciile - un nou subiect pentru teoria economica......................................61
3.3. Serviciile si aportul lor la globalizare.....................64

Capitolul IV. Studiu de caz: Arthur Andersen.......................78

Concluzii.................................................81

Bibliografie..................................................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Directionarea investitiilor straine directe in domeniul serviciilor urbane". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.