Divergenta sau convergenta dintre satisfactie si performanta angajatilor

Trimisa la data: 2009-01-07
Materia: Psihologie
Pagini: 76
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: stcata
Satisfactia este marita de o munca care este stimulatoare mental si interesanta, fara a fi coplesitoare ( Curry, Wakefield, Price, Mueller, 1986 apud Greenberg, 1993). O munca stimulatoare mental este cea care probeaza indemanarile si abilitatile angajatilor si care le permite acestora sa stabileasca propriul ritm de munca.

Angajatii percep o astfel de munca drept importanta si implicandu-i personal. Ea asigura, de asemenea, angajatului un feed-back clar referitor la activitatea sa.Cercetarea lui Wright (1990) arata ca acest factor se refera in general la indivizii care vad in munca lor o cariera ( aceeia care doresc promovarea si au o orientare pe termen lung) si nu la cei care-si considera pozitia drept temporara.

Cei care nu au o orientare spre cariera tind sa fie satisfacuti nu de aspectele muncii in sine ci de conditii sociale placute. Acest fapt nu este deloc surprinzator, numai cei carora le pasa intr-adevar de carierele lor ne putem astepta sa gaseasca satisfactie in munca pe care o fac.

Cercetarile au aratat ca satisfactia in munca tinde sa fie cu atat mai mare cu cat o persoana este mai implicata in atingerea unor scopuri legate de munca. Acest lucru de asemenea nu ar trebui sa fie surprinzator daca avem in vedere includerea in modelul caracteristicilor postului, despre care vom discuta ulterior, a variabilei nevoia de dezvoltare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Divergenta sau convergenta dintre satisfactie si performanta angajatilor

Cuprins

Capitolul 1...........................................................1

1.Consideratii manageriale............................................1
2.Scurta retrospectiva asupra teoriilor motivationale.................1
2.1Teorii ale motivatiei bazate pe studiul nevoilor...................3
2.2Teorii ale motivatiei bazate pe studiul comportamentelor..........11
3.Satisfactia in munca...............................................22
3.1Constatari teoretico-practice cu privire la satisfactie...........22
3.2Determinantii organizationali ai satisfactiei.....................33
3.3Determinantii personali ai satisfactiei...........................36
4.Performanta , obiectiv al procesului managerial....................37
4.1Crearea cadrului motivational stimulativ pentru obtinerea rezultatelor performante.............................................37
5.Divergente si convergente asupra relatiei satisfactiei si performantei din prisma cunostintelor teoretico-practice.............43
5.1Satisfactia determina performanta.................................43
5.2Performanta determina satisfactia.................................43

Capitolul 2..........................................................51

1.Obiective..........................................................51
2.Ipoteze............................................................52
3.Metode de cercetare................................................52

CAPITOLUL 3..........................................................55

1.Prelucrarea si interpretarea rezultatelor..........................55

CAPITOLUL 4..........................................................67

Anexa 1..............................................................70
Anexa 2..............................................................72

Bibliografie.........................................................75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Divergenta sau convergenta dintre satisfactie si performanta angajatilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Mie mi se pare revoltator faptul ca s- a ajuns aici, adica sa se poata cumpara lucrari de licenta de pe net. N-am nimic cu lucrarea de fatza, dar... pacat de noi toti.

    Cristina | 2009-01-08 20:07:00
  • Sunt de aceeasi parere cu Cristina. Consider ca ajunge daca sunt postate pe net doar cateva cuprinsuri, dupa care sa se poata ghida cat de cat lumea, si niste cursuri din care sa se poata inspira.

    Nicoleta | 2010-04-15 16:34:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.