Dizarmoniile personalitatii

Trimisa la data: 2010-11-26
Materia: Medicina
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_S
Lucrare de licenta despre Dizarmoniile personalitatii
Psihopatia excitabila (exploziva) si dezvoltarile dizarmonice de tip exploziv se manifesta de timpuriu, la copii prin crize de manie si stari reactive, explozive cu agitatie psihomotorie.La maturitate se observa o inclinatie spre reactii primitive, brutale (o adevarata descarcare de afectivitate denumita de Kretschmer "reactie de scurt circuit") pe un fond dispozitional, disforic. Reactiile apar disproportionate in raport cu intensitatea factorului care le-a declansat.Comportamentul este inegal ca urmare a regretelor ce-l cuprind dupa aceste iesiri violente si dorinta ulterioara de reluare a conflictului familial sau social.
Unii autori au denumit acest tip de psihopatie epileptoida datorita modului de aparitie si de desfasurare a acestor reactivitati anormale.

Este expresia imaturitatii psihice la nivelul treptelor superioare ale activitatii volitive si se caracterizeaza prin superficialitate, labilitate emotionala, inconstanta, dorinta satisfactiilor rapide si facile, usurinta cu care abandoneaza in fata insucceselor. Tot acest comportament se deruleaza pe fondul unei dispozitii euforice care poate fi rapid inlocuita, ca urmare a esecurilor, cu depresii si acte comportamentale compensatorii: intoxicatii etilice, vagabondaj, fumat, abandon, fuga patologica, dezertare, autoagresiune.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dizarmoniile personalitatii

Lucrare de licenta despre Dizarmoniile personalitatii
Cuprins

Capitolul I. Motivatia lucrarii......................3

Capitolul II. Personalitatea: definire, structura, organizare, teorii..4

Capitolul III. Evolutia conceptelor privind structurile de personalitate dizarmonice.................................9

Capitolul IV. Psihopatii - aspecte generale.....................12

Capitolul V. Aspecte psihopatologice........................17

Capitolul VI. Principii de pratament si profilaxie in psihopatii......37

Capitolul VII. Principii de expertiza medico-legala psihiatrica in psihopatii.......................41

Capitolul VIII. Contributii personale.......................49

Capitolul IX. Concluzii.........................63

Bibliografie............................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dizarmoniile personalitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.