Doctrinele politice concretizate in stat si Biserica

Trimisa la data: 2010-09-08
Materia: Teologie
Pagini: 222
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Vlad_Cr
Lucrare de licenta despre Doctrinele politice concretizate in stat si Biserica
Daca se vorbeste enorm de "criza economica", "criza sociala" se vorbeste tot mai putin de o "criza morala" sau de o "criza religioasa". Se vorbeste vag de o "criza a culturii". Insasi cultura este ea insasi decultizata, desprinsa si certata de cult, dezeticizata si despiritualizata. "Adevarata criza de fond este cea morala, spirituala: nu cea a infaptuirilor omului, ci cea a omului insusi."16 Criza moderna este identica cu dez-dumnezeirea. Lupta cea buna, in sens paulinic, se da in noi mai intai, asa ca lupta ad extra cu lumea este inutila daca nu incepe cu Armaghedonul interior.

Criza moderna nu se poate rezolva fara o noua in-dumnezeire, reincrestinare a lumii. "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate celelalte se vor adauga voua... Si aceasta Imparatie incepe dinlauntrul vostru" (Luca 17, 21) si "Lumina lumii" nu-i decat stralumina Duhului care "se roaga in noi cu suspine negraite" (Romani 8, 26)17 Teologia politica? De ce nu? Cam in acest fel ar putea fi intitulata jurisprudenta Bisericii in raport cu Statul. Statutar, Biserica si-a delimitat clar inca de la inceput atitudinea sa fata de Stat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Doctrinele politice concretizate in stat si Biserica

Cuprins

Introducere.............................................4

Capitolul I. Introducere. Despre teologia politica....................12

Capitolul II. "Polis-ul" si "Ecclesia"...........................28
A. Statul...........................................28
B. Biserica...........................................35
C. Cele doua cetati din perspectiva filosofica, antropologica si teologica.............................................39

Capitolul III. Sfintii si politica..................................57

Capitolul IV. Individualismul - "Pacatul originar" al doctrinelor politice...................................................67

Capitolul V. Doctrine politice.................................97
A. Liberalismul............................................107
B. Consrvatorismul...........................................112
C. Socialismul...........................................116
a. Utopic..............................................138
b. Marxist..........................................142
c. Marxist-leninist..........................................145
d. Social-democratia...........................................148
D. Nationalismul: Fascismul, nationa-socialismul, populismul, legionarismul.......................................149
E. Crestin-democratia....................................156

Capitolul VI. "Doctrine" politice neoparadigmatice: ecologismul, feminismul, ecumenismul si globalizarea.............................189

Capitolul VII. Modelul "Post-bizantin" - o posibila viziune in modelarea raportului stat- Biserica.................................208

Bibliografie..................................................213

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Doctrinele politice concretizate in stat si Biserica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.