Doua strategii clasice de comert-substituirea importurilor si promovarea exporturilor

Trimisa la data: 2008-11-24
Materia: Economie
Pagini: 99
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: haiduc
Lucrare de licenta despre Doua strategii clasice de comert-substituirea importurilor si promovarea exporturilor
Existenta si adancirea diviziunii internationale a muncii in conditiile noile tendinte economice marcate de procesele de integrare economica si de evolutia spre globalizare a unor fenomene si probleme economice, cu deosebire a celor legate de productia de marfuri ca si de cercetare stiintifica, interdependentele dintre economiile nationale devin tot mai acute, participarea diferitelor economii nationale la circuitul economic mondial devenind o componenta intrinseca a oricarei strategii nationale de dezvoltare.

Indiferent de gradul de dezvoltare economica, fiecare natiune are ceva de dat sau de primit de la celelalte natiuni.Realitatea ne demonstreaza ca nici cele mai dezvoltate economii nationale nu pot evolua in directiile dorite si la nivelul dorit fara a se interfera cu disponibilitatile, cu resursele si nevoile altor economii nationale.

Subdezvoltarea economica reprezinta o frana pentru toate statele in drumul spre modernizare. Dar acestea se constituie oricand intr-un real factor perturbator atat al economiei mondiale in ansamblul sau, cat si al starii economice insasi statele dezvoltate.

Explicatia acestei situatii consta in faptul ca statele dezvoltate au nevoie de noi si noi piete de desfacere pentru produsele lor de tehnicitate tot mai ridicata. Se poate afirma fara nici un pericol de exagerare ca astazi in lume nu mai poate exista nici un popor civilizat fara a intra in relatii economice si fara a intra in schimburi comerciale cu alte economii nationale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Doua strategii clasice de comert-substituirea importurilor si promovarea exporturilor

Lucrare de licenta despre Doua strategii clasice de comert-substituirea importurilor si promovarea exporturilor
I. Teorii economice privitoare la comertul international
1.1. Comert international............................................7
1.2. Protectionism...................................................8
1.3. Liber schimb...................................................12
1.4. Dilema "protectionism sau liber-schimbism"?....................17
1.5. Strategia mondiala a dezvoltarii si confruntarile de idei in legatura cu ordinea economica internationala din perioada postbelica..25

II. Substituirea importurilor si promovarea exporturilor - doua strategii clasice de comert
2.1. Particularitati ce privesc strategiile de substituire a importurilor si promovarea exporturilor.............................29
2.2. Teorii ale strategiilor de eradicare a dezvoltarii.............34
2.3. Strategii de dezvoltare........................................42
2.4. Doctrina economiei periferice si industrializarea insotita de substituirea importului.............................................51

III. Politica comerciala promotionala si de stimulare a exporturilor de marfuri...........57
3.1. Masuri promotionale............................................58
3.2. Masuri de stimulare............................................66

IV. Aplicarea strategiei de substituire a importurilor si promovarea exporturilor
4.1. Cai de lichidare a subdezvoltarii in tarile din Africa.........75
4.2. Modalitati de lichidare a subdezvoltarii in America Latina si Asia ....................................................................79
4.3. Evolutia si tendinta schimburilor externe ale Romanie in perioada 1950-1989...........................................................86
4.4. Evolutia economiei Romaniei dupa 1989..........................91

Concluzii...........................................................95
Bibliografie........................................................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Doua strategii clasice de comert-substituirea importurilor si promovarea exporturilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.