Drept procesual penal - Participantii in procesul penal - succesorii - reprezentantii si substituitii procesuali

Trimisa la data: 2010-03-15
Materia: Drept
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_R
Lucrare de licenta despre
Codul de Procedura Penala reglementeaza regimul procesual al diferitelor categorii si subcategorii de participanti (subiecti procesuali), prevazand in ce conditii si situatii poate o persoana deveni participant al procesului penal, care este pozitia procesuala a acestor participanti, ce atributii, ce sarcini si ce drepturi au, cum trebuie sa le indeplineasca sau sa le exercite etc. In indeplinirea sarcinilor sau exercitarea drepturilor care le revin, toti participantii trebuie sa se comporte cu probitate si loialitate deoarece numai in acest fel poate fi aflat adevarul si infaptui justitia penala.

In acest sens, in Codul Penal sunt incriminate si acele fapte care sunt de natura sa impiedice infaptuirea justitiei. Regimul juridic al fiecarui subiect trebuie sa se cunoasca cu multa precizie pentru ca un participant in procesul penal nu poate ocupa pozitii intre care exista incompatibilitate. Legea prevede aceste cazuri atat pentru subiectii oficiali (judecatorii; art. 46-49 Cod Procedura Penala) cat si pentru anumiti subiecti particulari (experti, interpreti si martori; art. 54 Cod Procedura Penala).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Drept procesual penal - Participantii in procesul penal - succesorii - reprezentantii si substituitii procesuali

Cuprins


Capitolul I Consideratii generale privind participantii in procesul penal........2

Capitolul II Participarea succesorilor in procesul penal.........26

Capitolul III Reprezentarea in procesul penal.........39

Capitolul IV Substituitii procesuali........53

Capitolul V Consideratii finale........64

Bibliografie..........70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Drept procesual penal - Participantii in procesul penal - succesorii - reprezentantii si substituitii procesuali". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.