Dreptul civil natura juridical - Exceptii de procedura

Trimisa la data: 2010-05-12 Materia: Drept Pagini: 85 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alexandra_L
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Dreptul civil natura juridical - Exceptii de procedura
Cele doua planuri cunosc o evolutie proprie in privinta probelor existand si situatii in care examenul este facut prin "unire".In al patrulea rand, este specific exceptiilor procesuale, si prin aceasta, exceptiilor de procedura, faptul ca admiterea lor duce fie la intarzierea judecatii prin amanarea cauzei, refacerea unor acte de procedura, declinarea competentei fie la impiedicarea judecarii fondului prin stingerea procesului.

Pentru a evidentia efectele exceptiilor de procedura trebuie facuta discutia clasificarii in exceptii dilatorii si exceptii peremptorii. Daca toate exceptiile de fond sunt peremptorii, in principiu, exceptiile de procedura nu au un caracter atat de omogen. Ele tind fie spre intarzierea judecatii, fie spre impiedicarea acesteia. Uneori, chiar aceeasi exceptie este dilatorie sau, dupa caz, peremptorie. Este exemplul exceptiei de necompetenta care prin admitere duce la declinarea competentei, cand cererea este de competenta unei alte instante judecatoresti sau a unui alt organ cu activitate jurisdictionala, dar si la respingerea ca inadmisibila, cand cererea este de competenta unui organ fara activitate jurisdictionala, ori la respingerea cererii ca nefiind de competenta instantelor romane.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Dreptul civil natura juridical - Exceptii de procedura

Lucrare de licenta despre Dreptul civil natura juridical - Exceptii de procedura
Cuprins

Exceptii de procedura...........3
Introducere.............10
I. Definitie. Natura juridica. Delimitari. Clasificari.......12
1. Etimologie si evolutie............14
2. Examenul naturii juridice.........17
( B ) Delimitarile exceptiilor de procedura de alte notiuni si clasificarile posibile..........22
1.Compararea exceptiilor de procedura cu exceptiile din dreptul civil material................24
1.2 Evidentierea diferentei specifice dintre exceptiile dreptului material si exceptiile procesuale................31
2) Delimitarea exceptiilor de procedura de notiunile: aprari pe fond, exceptii de fond, vina de neprimire, inadmisibilitatii si exceptia de neconstitutionalite.............32
2.1. Exceptii de procedura - aparari pe fond. Asemanari si deosebiri............33
2.1.1 Prezentarea celor mai importante asemanari..........34
2.1.2. Analiza celor mai importante deosebiri............38
2.2. Delimitarea exceptiilor de procedura de exceptiile de fond............45
2.3 Delimitarea exceptiilor de procedura de finele de neprimire.....49
2.4.Delimitarea exceptiilor de procedura de inadmisibilitati.........51
2.5 Delimitarea exceptiilor de procedura de exceptia de neconstitutionalitate.........53
B. Judecata propriu-zisa a exceptiilor procesuale...........70

Concluzie.........82

Bibliografie.............83
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dreptul civil natura juridical - Exceptii de procedura". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.