Dreptul comunitar al falimentului

Trimisa la data: 2010-07-01
Materia: Drept
Pagini: 14
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_T
Lucrare de licenta despre Dreptul comunitar al falimentului
Faliment provine de la cuvantul fallere,care inseamna a insela.In dreptul roman,falimetul reprezenta o procedura denumita venditio boborum prin care o societate inceta,confiscandu-i-se sau vanzandu-i-se bunurile.in orasese republici italiene,comerciantii falimentari erau considerati infractori.In anul 1673,falimentul este reglementat prin Ordonanta lui Colbert,iar in anul 1807 este inclus in Codul comercial francez.

Falimentul cunoaste forme procedurale diferite,cu toate ca pretutindeni in lume se refera la aceeasi problema de fond:intrarea debitorului in incetare de plati.Uniform Commercial Code in Statele Unite ale A mericii stipuleaza Insolvency proceeding,statuand cesiunea in beneficiul creditorilor si orice alta procedura menita sa lichideze patrimoniul ori sa asaneze situatia persoanei respective.In sistemul juridic britanic,reglementari referitoare la faliment sunt cuprinse in Insolvency Act 1986,in cel german,in Codul Comercial,iar in sistemul juridic francez se aplica procedura de redresare si lichidare judiciara,care a luat in considerare,in masura mai mare,ultimele evolutii in acest domeniu.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dreptul comunitar al falimentului

Cuprins


Abrevieri..........3

Bibliografie.......4

Introducere...........5

Capitolul I Legea aplicabila falimentului......7

Capitolul II Regula aplicarii legii statului de deschidere......8

Capitolul III Procedura reoganizarii si lichidarii societatilor comerciale.......9

Concluzii..........11

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dreptul comunitar al falimentului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.