Dreptul de optiune succesorala

Trimisa la data: 2010-04-07 Materia: Drept Pagini: 95 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Stefana_C
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Dreptul de optiune succesorala
Creditorii personali ai mostenitorului pot ataca acceptarea frauduloasa a unei mosteniri prin actiunea pauliana, facand dovada prejudiciului pe care l-au suportat prin actul acceptarii, precum si a fraudei debitorului. De exemplu, se accepta o mostenire insolvabila, ceea ce face sa se agraveze insolvabilitatea succesibilului . Revocarea pauliana, desi nici un text special, nu o prevede, se admite ca creditorii personali ai mostenitorilor care au acceptat pur si simplu o succesiune insolvabila vor putea ataca acceptarea prin actiunea pauliana sau revocatorie. In acest caz, creditorii vor trebui sa dovedeasca, potrivit dreptului comun, prejudiciul lor si frauda debitorului.

Prin urmare, acceptarea nu va fi revocata decat daca a fost frauda din partea acceptantului, adica numai daca acesta a urmarit prin acceptarea mostenirii sa-si pagubeasca creditorii, devenind insolvabil sau cel putin a avut constiinta ca prin acceptare isi creeaza sau isi mareste insolvabilitatea. O asemenea proba va fi greu de facut. In toate cazurile, actiunea va fi respinsa daca acceptarea se justifica prin motive temeinice, de pilda, fiul mostenitor a inteles sa plateasca din produsul muncii sale datoriile parintelui sau .Numai daca acceptarea ar fi fost facuta sub beneficiul de inventar, prin jocul regulilor aplicabile actiunii pauliene, revocarea nu ar putea interveni, fiindca o asemenea acceptare nu produce efecte pagubitoare pentru creditorii succesibilului.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Dreptul de optiune succesorala

Lucrare de licenta despre Dreptul de optiune succesorala
Cuprins

Capitolul I. Transmisiunea unea mostenirii. Notiuni introductive.............................................3
1. Patrimoniul defunctului - obiect al transmisiunii succesorale.......................................3

Capitolul II. Dreptul de optiune succcesorala........................9
Sectiunea I. Probleme generale privind dreptul de optiune succesorala..........................................9
Sectiunea a II-a. Subiectele dreptului de optiune......................15
Sectiunea a III-a. Conditiile de validitate a actului de optiune succesorala..................................................23
Sectiunea a IV-a. Caracterele juridice ale actului de optiune succesorala..................................................36
Sectiunea a V-a. Prescriptia dreptului de optiune succesorala..............................................55
Sectiunea a VI-a. Termenul de inventar si de debitare............................................81

Capitolul III. Consideratii finale....................................85

Bibliografie.............................................94
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dreptul de optiune succesorala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.