Dreptul fiscal si amenda fiscala

Trimisa la data: 2017-05-30
Materia: Drept
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: prisma
O lucrare completa despre dreptul fiscal si amenda fiscala.

Introducere ................................................................................................................... 2
Capitolul I. Conceptul de raspundere juridica in dreptul fiscal ............................. 4
1.1. Aspecte generale privind notiunea, rolul si functiile raspunderii juridice in materie fiscala 4
1.2. Conditiile raspunderii juridice in dreptul fiscal ..................................................................... 9
1.3. Formele raspunderii juridice fiscal ...................................................................................... 13
Capitolul II. Profilul juridic al amenzii fiscale ....................................................... 25
2.1. Amenda fiscala: concept si particularitati ................................................................................ 25
2.2. Conditiile preexistente ale aplicarii amenzii fiscale ................................................................ 42
2.3. Exonerarea de raspundere in cazul neindeplinirii obligatiilor fiscale ...................................... 45
Capitolul III. Aspecte de drept procesual privind aplicarea amenzii fiscale ....... 51
3.1. Particularitatile solutionarii cauzelor legate de organele cu atributii de administrare fiscala . 52
3.2. Solutionarea contestatiilor formulate impotriva actelor administrative fiscale ....................... 56
3.3. Practici nationale si internationale de modernizare a sistemului de amendare fiscala ............ 60
Concluzi si recomandari ............................................................................................ 64
Bibliografie ................................................................................................................. 67

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dreptul fiscal si amenda fiscala

Introducere
Importanta si actualitatea temei cercetate. Actualitatea temei de cercetare consta in elaborarea si fundamentarea teoretica a conceptului de amenda fiscala pe plan national si international. In Republica Moldova, astfel, controlul fiscal reprezinta verificarea corectitudinii cu care contribuabilul executa obligatia fiscala si alte obligatii prevazute de legislatia fiscala, inclusiv verificare a altor persoane sub aspectul lor cu activitatea contribuabilului prin metode, forme si operatiuni prevazute de codul fiscal, unde pentru neresepectarea obligatiunilor aplica amenzi in urma controalelor fiscale.

Actualitatea temei analizate in prezenta lucrare se bazeaza pe citeva
momente de baza:
• Importanta controalelor fiscale, pe baza carora se aplica amenzile fiscale daca sau depistat nereguli;
• Activitatile desfasurate de organele fiscale din Republica Moldova in legatura cu: inregistrarea fiscala; declararea, stabilirea, verificarea si colectarea impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat;
• Care este solutia de contestare impotriva actelor administrative fiscale.
• Inovatia lucrarii consta in comentarea detaliata a prevederilor legale din domeniul comertului de flori care sunt regulile de baza si ce amezi se aplica in cazul de fata.

Scopul si obiectivele lucrarii consta in efectuarea pe baza teoriilor inaintate si practicii acumulate a unor investigatii ample asupra controlului fiscal in Republica Moldova, accentuind piata de flori. Scopul lucrarii ar fi realizarea unui studiu amplu asupra cadrului legislativ privind exercitarea controlului fiscal, in vederea perfectarii instrumentelor de care dispun organele de administrare fiscala, penatlitatile si evaziuna fiscala in acest sens. Importanta teoretica si valoarea aplicativa a tezei in urma analizelor esste relevata de recomandarile continute in lucrare precum si de conceptul ca principiile fundamentale, noutatile relevate si concluziile principale ale lucrarii pot fi aplicate: in cadrul si cu ocazia conferintelor si a seminariilor pentru informarea despre informatiile updatate in lege, schimbari si condintii noi introduse; in scopul eficientizarii sistemului de amenda fiscala. A fost studiata si analizata literatura stiintifica de specialitate a doctrinarilor din mai multe state, dar un accent deosebit, s-a pus pe normele respective ale legislatiei fiscale, precum si actele de ordin intern a organelor de resort.

Baza stiintifico-metodologica. La baza studiului sta principiul metodologic al abordarii complexe si sistemice a conceptelui drept fiscal. Lucrarea se bazeaza pe lucrarile, fundamentale in domeniul dreptului ale specialisti in domeniu ca Carasciuc L. si Clocotici D., Ghiorghiu Gh., Gladii Ta., Ceban M. In procesul de cercetare s-a apelat si la metode si tehnici de cercetare traditionale: analiza literaturii stiintifice, analiza legelor si codului fiscal, utilizarea bazei de date concrete, anchete, tehnici de masurare folosite in cercetarile amenda fiscala. Baza informationala a tezei o constituie literatura stiintifica si metodologica in domeniul cercetat, unele acte legislative si normative, date furnizate de Institutul National de Statistica al Republicii Moldova, precum si rezultatele investigatiilor proprii.

Structura si volumul tezei. Teza cuprinde Introducere, 3 Capitole, Concluzii si Propuneri si Bibliografie. Textul tezei este expus in limba romana pe 71 de pagini.

In cadrul Capitolul I "Conceptul de raspundere juridica in dreptul fiscal" sunt indicate definitii, concepte, structuri despre dreptul fiscal, conceptul de raspundere juridica in dreptul fiscal, care este notiunea de dreptul fiscal si care este rolul acesteia in societate si cum se pune in practica.

In Capitolul II "Profilul juridic al amenzii fiscale" sunt prezentate conceptele si particularitatile amenzilor fiscale, sanctiunile ce se aplica in cazul evaziunilor fiscale. La fel tot in acest capitol in urma analizelor se pune accent si pe exonerarea de raspundere in cazul neindeplinirii obligatiilor fiscale.

In Capitolul III "Aspecte de drept procesual privind aplicarea amenzii fiscale" este o analiza solutionarii cauzelor legate de organele cu atributii de administrare fiscala, solutionarea contestatiilor formulate impotriva actelor administrative fiscale si practici nationale si internationale de modernizare a sistemului de amendare fiscala pe baza unor exemple concrete din Republica Moldova cit si pe plan international.

Ultimul compartiment al tezei cuprinde concluziile si propunerile autorului privind analiza investigatiilor a codului fiscal, a particularitatile si propuneri pentru imbunatatirea sistemului fiscal si pentru aplicarea corecta a amendei fiscale in scopuri benefice pentru bugetului statului si respectarea codului fiscal.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dreptul fiscal si amenda fiscala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.