Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos

Trimisa la data: 2009-08-03 Materia: Drept Pagini: 151 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ionela_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos
Consacrarea propriu-zisa a drepturilor omului ca valori-cadru ale raportului individ-societate, in toate statele lumii, respectiv ca imperativ al comunitatii mondiale, s-a produs dupa cel de-al doilea razboi mondial, odata cu adoptarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, in lumina prevederilor fundamentale cuprinse in acest important document, continutul concret al drepturilor omului a fost redefinit, completat si precizat prin reglementarile interne ale statelor. De altfel, in cadrul statal reapare individul in situatia sa sociala exacta, problematica drepturilor omului fiind adusa de la nivelul abstract, la realitatea sociala concreta.

Reglementarile internationale in materie vizeaza doar anumite valori fundamentale (egalitatea, libertatea, munca, demnitatea etc.) carora li se cauta promovarea intr-o forma juridica, la nivel international. In stadiul actual de dezvoltare a umanitatii, aceste valori sunt operationalizate normativ in ordinea interna a statelor, dobandind protectia necesara in cadrul si in limitele firesti ale suveranitatii de stat.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos

Lucrare de licenta despre Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos
Cuprins

I.Drepturile colective sau drepturile din generatia a III-a
1.Dreptul la pace..............................6
2.Dreptul la dezvoltare........................19
3.Dreptul la mediu inconjurator sanatos .........................28

II.Necesitatea protejarii drepturilor omului in societatea contemporana
1.Preocupari ale societatii internationale privind protejarea drepturilor..............31
2.Preocupari ale societatii interne cu privire la protejarea drepturilor omului.......70

III.Necesitatea protejarii mediului in societatea contemporana

1.Dezvoltarea durabila in domeniul protejarii mediului .....................................91
2.Preocupari internationale in protejarea mediului...........95
3.Preocupari interne in protejarea mediului.................120
4.Rolul societatii civile in protectia mediului...........133

IV.Corelatia dintre drepturile omului si dreptul mediului........136

Concluzii.............143

Bibliografie..........149
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.