Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos

Trimisa la data: 2009-08-03
Materia: Drept
Pagini: 151
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionela_T
Lucrare de licenta despre Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos
Consacrarea propriu-zisa a drepturilor omului ca valori-cadru ale raportului individ-societate, in toate statele lumii, respectiv ca imperativ al comunitatii mondiale, s-a produs dupa cel de-al doilea razboi mondial, odata cu adoptarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, in lumina prevederilor fundamentale cuprinse in acest important document, continutul concret al drepturilor omului a fost redefinit, completat si precizat prin reglementarile interne ale statelor. De altfel, in cadrul statal reapare individul in situatia sa sociala exacta, problematica drepturilor omului fiind adusa de la nivelul abstract, la realitatea sociala concreta.

Reglementarile internationale in materie vizeaza doar anumite valori fundamentale (egalitatea, libertatea, munca, demnitatea etc.) carora li se cauta promovarea intr-o forma juridica, la nivel international. In stadiul actual de dezvoltare a umanitatii, aceste valori sunt operationalizate normativ in ordinea interna a statelor, dobandind protectia necesara in cadrul si in limitele firesti ale suveranitatii de stat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos

Lucrare de licenta despre Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos
Cuprins

I.Drepturile colective sau drepturile din generatia a III-a
1.Dreptul la pace..............................6
2.Dreptul la dezvoltare........................19
3.Dreptul la mediu inconjurator sanatos .........................28

II.Necesitatea protejarii drepturilor omului in societatea contemporana
1.Preocupari ale societatii internationale privind protejarea drepturilor..............31
2.Preocupari ale societatii interne cu privire la protejarea drepturilor omului.......70

III.Necesitatea protejarii mediului in societatea contemporana

1.Dezvoltarea durabila in domeniul protejarii mediului .....................................91
2.Preocupari internationale in protejarea mediului...........95
3.Preocupari interne in protejarea mediului.................120
4.Rolul societatii civile in protectia mediului...........133

IV.Corelatia dintre drepturile omului si dreptul mediului........136

Concluzii.............143

Bibliografie..........149

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dreptul omului la mediu inconjurator sanatos". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.