Dreptul penal material si dreptul procesual penal

Trimisa la data: 2010-06-28 Materia: Drept Pagini: 144 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ion_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Dreptul penal material si dreptul procesual penal
Codul penal suedez, in art. 1 al capitolului VI incrimineaza violul prin referire exclusiva la protectia libertatii sexuale a femeii: "Daca, prin violenta sau amenintari implicand un pericol iminent exercitat impotriva ei, un barbat constrange o femeie la un raport sexual, acesta va fi condamnat pentru viol la inchisoare intre 2 si 10 ani. Este asimilat violentei faptul de a aduce o femeie intr-o stare de pierdere a cunostintei sau in orice alta stare asemanatoare". In textul imediat urmator, prin reglementarea "atentatului la libertatea sexuala", sfera protectiei penale cuprinde o arie mult mai larga, incluzandu-l si pe barbat.

In alte coduri europene (belgian, italian, luxemburghez, rus, norvegian), desi se sanctioneaza atat violul, cat si atentatul contra pudoarei, nici una dintre aceste infractiuni nu prevede circumstantieri ale subiectilor, activi sau pasivi. Conform Codului penal belgian: "va fi pedepsit oricine va comite crima de viol, fie cu ajutorul violentelor si amenintarilor grave, fie prin viclenie, fie abuzand de o persoana care, prin efectul unei boli, prin alterarea facultatilor sale sau prin orice alta cauza accidentala, avea pierdut uzul functiilor sau fusese lipsit de acesta prin orice artificiu."
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Dreptul penal material si dreptul procesual penal

Lucrare de licenta despre Dreptul penal material si dreptul procesual penal
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive........................................3

Capitolul II. Aspecte de drept penal material si drept penal procesual..........................................16

Capitolul III. Particularitatile cercetarii la fara locului in cazul violului urmat de moartea victimei...........................38

Capitolul IV. Efectuarea principalelor acte de urmarire penala....................................81

Capitolul V. Particularitati privind cercetarea violului urmat de moartea victimei in situatii speciale............................113

Capitolul VI. Aspecte criminologice, psihologice si psihiatrice ale omorurilor cu natura sexuala...............................120

Concluzii...........................................139

Bibliografie selectiva.....................................143
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Dreptul penal material si dreptul procesual penal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.