Drepturile omului - protectie juridica

Trimisa la data: 2010-08-05
Materia: Drept
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_N
Lucrare de licenta despre Drepturile omului - protectie juridica
Prin secretul corespondentei se urmareste sa se protejeze posibilitatea fiecarei persoane de a-si comunica prin scris, prin telefon sau prin alte mijloace de comunicare opiniile si gandurile sale, fara ca acestea sa-i fie cunoscute de altii, facute publice sau cenzurate.

Din prevederile art.28 reiese ca sunt obligati sa respecte secretul corespondentei atat persoanele fizice si juridice cat si autoritatile publice. Totodata rezulta ca nimeni nu poate retine, deschide, citi distruge, da publicitatii o corespondenta ce nu-i este adresata, avand obligatia de a o restitui destinatarului daca din intamplare a intrat in posesia ei. De asemenea, nimeni nu are dreptul de a intercepta o convorbire telefonica sau de a divulga continutul convorbirii telefonice de care a luat cunostinta intamplator.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Drepturile omului - protectie juridica

Lucrare de licenta despre Drepturile omului - protectie juridica
Cuprins

I. Scurt istoric privind evolutia drepturilor fundamentale........3
I.1. Notiunea de drepturi fundamentale.................3
I.2. Scurt istoric privind evolutia drepturilor fundamentale..........5

II. Clasificarea drepturilor si libertatilor fundamentale.............9
II.1. Libertati individuale............11
II.2. Drepturi social-econimice........17

III. Institutiile Uniunii Europene cu atributii in domeniul protectiei drepturilor omului.................35
III.1. Comisia Europeana..........35
III.2. Parlamentul European.......37
III.3. Curtea Europeana a Drepturilor Omului.........40

IV. Documente ce asigura pretectia drepturilor omului.........42

Bibliografie..........46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Drepturile omului - protectie juridica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.