Drepturile omului in spatiul international

Trimisa la data: 2010-11-05
Materia: Drept
Pagini: 240
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_R
Lucrare de licenta despre Drepturile omului in spatiul international
Parintele stiintei dreptului international este considerat juristul olandez Hugo Grotius (1583-1645), care prin operele sale fundamentale a abordat problemele dreptului international de pe pozitii noi si a facut pasi importanti spre cristalizarea unei stiinte de sine statatoare si unitare a dreptului international, eliminand elementele teologice si morale si prefigurand totodata solutii si reguli noi care au inraurit profund dreptul international secole de-a randul.

Mentionand in analizele sale impartirea dreptului international in jus naturale si jus gentium, Hugo Grotius pune la baza dreptului natural ratiunea umana si nu vointa divina si considera dreptul gintilor ca un drept de natura civila, bazat pe interesele comune ale statelor, un drept izvorat din vointa acestora.El dadea astfel un fundament juridic solid independentei si suveranitatii statelor, care creau regulile de conduita in relatiile dintre ele, dand totodata dreptului gintilor o sfera mai larga decat dreptului natural.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Drepturile omului in spatiul international

Lucrare de licenta despre Drepturile omului in spatiul international
Cuprins

I.Notiunea si trasaturile caracteristice ale dreptului international...............2

II.Geneza si evolutia dreptului international public.............15

III.Izvoarele si codificarea dreptului international.............29

IV.Subiectele dreptului international..............46

V.Populatia in dreptul international...........71

VI.Protectia internationala a drepturilor omului............86

VII.Teritoriul in dreptul international..............109

VIII.Tratatul international.............146

IX.Folosirea legala a fortei potrivit dreptului international......173

X.Dreptul international penal............190

XI.Retrospectiva si viitor...............231

XII.Bibliografie................240

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Drepturile omului in spatiul international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.