Drepturile si obligatiile functionarilor publici

Trimisa la data: 2010-11-13
Materia: Administratie Publica
Pagini: 124
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ana_D
Lucrare de licenta despre Drepturile si obligatiile functionarilor publici
Pentru a descrie dimensiunea functiilor publice trebuie sa ne referim la bazele legale ale constructiei functiei publice. In acest sens, ne putem concentra pe definitiile legale ale dimensiunii functiei publice, si pe observarea tendintelor din tarile europene privind limitele pe care acestea le impun functiilor publice.

In Europa exista doua grupuri de tari in care situatiile sunt diferite. Primul grup este constituit din tari cu traditii stabile de functii publice profesioniste, care sunt independente relativ de politic. Aceste tari sunt unele state membre ale UE si altele situate in asa numita zona economica europeana. Al doilea grup de tari sunt cele fost comuniste, unde nu exista distinctii aparente intre aparatul partidelor politice, administratia publica si ideea de stat ca realitate independenta. Tarile din a doua categorie face eforturi de a crea sisteme de functie publica pentru a se apropia de primul grup de state.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Drepturile si obligatiile functionarilor publici

Lucrare de licenta despre Drepturile si obligatiile functionarilor publici
Cuprins

Argument..............3

Capitolul I Uniunea europeana..............4

Capitolul II. Romania, starea de fapt...........25

Capitolul III. Dimensiunea functiei publice in tarile europene. Tendinte si progrese..........47

Capitolul IV Strategie de modernizare a sistemului educativ si institutional al functionarului comunitar roman.........70

Capitolul V. Pledoarie pentru o cooperare institutionala intensificata la nivelul autoritatilor administratiei publice locale..........102

Capitolul VI. Institutia primariei si personalizarea puterii. Analiza comparativa romania - Franta............109

Capitolul VII. O Romanie moderna cu o administratie publica, transparenta, european...........121

Bibliografie............122


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Drepturile si obligatiile functionarilor publici". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.