Echilibrul bugetar si datoria publica in cadrul politicii bugetare

Trimisa la data: 2010-01-17
Materia: Contabilitate
Pagini: 124
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oana_An
Lucrare de licenta despre Echilibrul bugetar si datoria publica in cadrul politicii bugetare
Intreprinderile particulare sunt intr-o oarecare masura indepartate de stat de pe piata financiara: imprumuturile publice limiteaza depunerile care raman disponibile pentru a finanta investitiile particulare; in plus, aceste imprumuturi determina cresterea costului creditelor bancare si a imprumuturilor pe piata financiara. Efectul multiplicator al relansarii asupra PIB-ului se regaseste deci obstructionat de scaderea investitiei private. Economistii de inspiratie liberala (mai ales monetaristii) considera ca acest efect de evictiune poate sa mearga chiar pana la a anula orice efect multiplicator:

cresterea cheltuielilor publice este compensata printr-o scadere echivalenta a investitiei private; PIB-ul este neschimbat, doar structura sa este modificata in profitul activitatilor publice si in detrimentul productiei particulare. 8. In sfarsit, finantarea deficitelor prin imprumut incarca suma totala a datoriei publice. Aceasta datorie antreneaza apoi, an de an, rambursarea unei parti din capital si plata dobanzilor. Aceasta taxa anuala ("serviciul datoriei'') agraveaza necesitatea finantarii viitoare ale statului. Marja de manevra viitoare a politicii bugetare se gaseste astfel redusa: o parte a viitoarelor cheltuieli publice este chiar in prezent afectata de rambursarea datoriei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Echilibrul bugetar si datoria publica in cadrul politicii bugetare

Cuprins

Introducere....................................3

Capitolul I. Cadrul teoretic al politicii bugetare..................5
1.1 Notiuni introductive privind Politicile Macroeconomice.........................5
1.2 Importanta Politicii Bugetare in contextul Politicilor Macroeconomice....................................7
1.3 Sfera politicii bugetare......................................13

Capitolul II. Politica Bugetara in diferite tipuri de economii.....................................17
2.1 Politica bugetara intr-o economie inchisa.......................17
2.2 Politica bugetara intr-o economie deschisa.......................29

Capitolul III. Echilibrul bugetar si datoria publica....................56
3.1. Echilibrul bugetar ............................................56
3.2. Deficitul bugetar si datoria publica.............................68
3.3. Moduri de finantare a deficitului bugetar.........................83
3.4. Surplusul bugetar........................................93

Ca[itolul IV. Caracteristicile politicii bugetare in Uniunea Europeana................................................95
4.1 Politica bugetara europeana.....................................95
4.2 Politica bugetara a statelor membre ale UE................................104

Concluzii.........................................116

Bibliografie..............................................122

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Echilibrul bugetar si datoria publica in cadrul politicii bugetare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.