Echilibrul monetar si evaziunea fiscala

Trimisa la data: 2010-10-26
Materia: Finante-Banci
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olga_Ma
Lucrare de licenta despre Echilibrul monetar si evaziunea fiscala
Existenta trapei pentru lichiditati explica ineficacitatea ajustarii prin scaderea preturilor. In acest caz curba IS are un traseu normal, descrescator (investirea este elastica in raport cu rata dobanzii) dar taie curba LM in zona in care aceasta este orizontala (deci regiunea trapei pentru lichiditati). Scaderea preturilor va determina deplasarea curbei LM catre dreapta, dar pentru ca rata dobanzii nu poate sa scada sub r, nivelul activitatii va fi din nou blocat in Y1. Deci daca investitiile nu cresc, aceasta se intampla nu datorita inelasticitatii sale fata de rata dobanzii ci din cauza trapei pentru lichiditate si datorita imposibilitatii de a face ca i sa scada sub r1.

In acest caz, sumele economisite de familii vor fi integral tezaurizate si, in consecinta, intreprinderile nu-si vor putea finanta cheltuielile, investitiile facand apel la economiile familiilor. Imprumutul pe piata financiara este exclus prin ipoteza: atunci cand exista trapa pentru lichiditati, aceasta inseamna ca familiile ?in scaderea ratelor si in cresterea ?isi pastreza totalitatea incasarilor lor si nu mai cumpara titluri, nu isi plaseaza banii pe piata financiara; preferinta pentru lichiditate este deci completa.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Echilibrul monetar si evaziunea fiscala

Cuprins

Capitolul I. Teorii monetare de-a lungul timpului................3
1. Conceptul de teorie monetara.......................3
2. Metalismul..........................................4
3. Sistemul clasic...............................5
4. Gandirea nominalista............................10
5. Politica monetara la Keynes.............................11
6. Politica monetara in cadrul modelului ISLM......................15
7. "Regula de aur" a politicilor monetariste.........................18
8. Neometalismul......................................19

Capitolul II. Politica moentara in contextul politicilor economice................................21
2.1 Principalele grupe de politici economice.........................21
2.2 Obiectivele politicii monetare............................24
2.3 Instrumentele politicii monetare............................28
2.4 Concluzii...........................................38

Capitolul III. Cadrul politicilor monetare si de credit in Romania in perioada 1991-1997.............................................41
1. Instrumentele utilizate......................................41
2. Ratele dobanzilor la creditele de refinantare.....................51
3. Acordurile Romaniei cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala in anii 1991-1996...................................61

Concluzii................................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Echilibrul monetar si evaziunea fiscala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.