Echipamente si mijloace de salvare

Trimisa la data: 2010-02-25
Materia: Politehnica
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Catalin_Po
Lucrare de licenta despre Echipamente si mijloace de salvare
La realizarea circulatiei volumului imens de marfuri, in cresterea anuala vertiginoasa, transportului naval i-a revenit rolul de prim ordin atat cantitativ cat si ca operativitate si aceasta nu numai pentru ca transportul pe apa este mai ieftin ci, mai ales, din cauza diversificarii surselor de relatii comerciale, inmultirii numarului de participanti la aceste diversificari si caracterul cat mai complex al schimburilor comerciale internationale.Marile si oceanele formeaza o punte de legatura trainica, eficienta si necesara intre tarile lumii, mai mult decat atat, tarile continentale isi dezvolta prin mari lucrari artificiale reteaua de ape naturale in cai navigabile spre a prelungi transportul pe apa cat mai adanc in interiorul continentelor si, prin canaluri, pana la portile marilor intreprinderi industriale.

Ca urmare, flotele maritime de transport au cunoscut in perioada postbelica o crestere vertiginoasa a tonajului global, insotita de diversificarea tipurilor de nave, de specializare si de perfectionare tehnico-constructiva, tonaj unitar marit, cresterea vitezei de mars, introducerea automatizarii in functionarea instalatiilor de bord, imbunatatirea conditiilor de munca si de viata la bord, cresterea securitatii navelor angajate in expeditii maritime, in orice zone navigabile ale oceanului mondial.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Echipamente si mijloace de salvare

Cuprins

Capitolul I Generalitati..............3
1.1. Scurt istoric al transportului pe mare..........3
1.2. Rolul transportului maritim in economia mondiala..........4
1.3. Avantajele transportului maritim...........5
1.4. Preocupari ale organismelor internationale referitoare la salvarea pe mare.............
1.5. Cerinte generale pentru mijloacele de salvare...........8

Capitolul II Mijloace individuale de salvare...........9
2.1. Colaci de salvare...........10
2.2. Veste de salvare............12
2.3. Costume de protectie hidrotermica........15
2.4. Mijloace de protectie termica............18

Capitolul III Mijloace colective de salvare........19
3.1. Barci de salvare..........19
3.2. Plute de salvare..........41
3.3. Barca de urgenta..........52

Capitolul IV Echipamente de semnalizare pentru localizarea locului sinistrului.......57
4.1. Echipamente de semnalizare vizuala.........57
4.2. Echipamente de semnalizare radio...........58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Echipamente si mijloace de salvare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.