Econometria inflatiei

Trimisa la data: 2009-02-06
Materia: Economie
Pagini: 104
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_D
Lucrare de licenta despre Econometria inflatiei
Ca fenomen economic, inflatia se manifesta inca din antichitate, cu toate ca nu a fost cunoscuta sub aceasta denumire. Unul dintre cele mai vechi documente cu privire la cresterea preturilor,dateaza inca din timpul lui Alexandru cel Mare, cuceritorul Persiei (anul 300 i.C.).
Apoi fenomenul este semnalat intr-o forma nuantata in diferite perioade istorice ale Imperiului Otoman. Sunt semnificative in acest sens si datele provenite din timpul Imparatului Diocletian, cand Imperiul Roman de Apus a traversat o grava criza economica si politica, cand marirea preturilor marfurilor a fost considerabila.A urmat o perioada de 1000 de ani, in care datele despre evolutia preturilor sunt aproape inexistente; dar nu pentru ca nu a existat inflatie.

Dupa un alt secol de relativa stabilitate monetara (1650-1750), preturile au inceput sa creasca in toate tarile Europene si mai ales in Anglia, ca urmare a expansiunii creditului, mai exact a ofertei de credit, datorita dezvoltarii fara precedent a retelei bancare engleze. O alta faza a inflatiei, daca putem spune asa, a fost inaugurata de Revolutia Franceza incepand cu anul 1789 prin emisiunea de hartie-moneda ( asa-numitele "assignats" ).Pentru inceput s-a recurs la o emisiune de 400 milioane de livres (denumirea veche a francului francez), ea a crescut la 1,2 miliarde livres in 1790, pentru a ajunge la 45,5 miliarde livres in 1796, care erau fara acoperire. In perioada care a urmat, situatia s-a agravat foarte mult in Franta, datorita razboaielor napoleoniene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Econometria inflatiei

Lucrare de licenta despre Econometria inflatiei
Cuprins

Introducere.........................3

Capitolul I. Conceptul de inflatie si mecanismele inflatiei............4

Capitolul II. Procesul inflationist in Romania......................23

Capitolul III. Indicatori si metode statistice folosite in studiul inflatiei............................38

Capitolul IV. Studiul inflatiei Romaniei in perioada 1991-2004.........68

Bibliografie.......................103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Econometria inflatiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.