Economia de piata si sistemul asigurarilor

Trimisa la data: 2010-03-26 Materia: Economie Pagini: 91 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Cristian_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Economia de piata si sistemul asigurarilor
Asigurarea este un sistem de relatii economice care implica aportul unui mare numar de persoane fizice sau juridice in constituirea unui fond banesc, in conditiile in care fiind amenintate de pericolul, concep si recunosc oportunitatea prevenirii si inlaturarii pe baze mutuale a prejudiciilor generate de evenimente viitoare posibile, dar nesigure.

Asigurarea este un mijloc de repartizare asupra unui numar mare de persoane fizice sau juridice a pagubei provocate de un fenomen, eveniment, sau complex de fenomene, evenimente ce afecteaza un numar redus dintre acesti subiecti.Asigurarea este si o practica a crearii in mod preventiv a conditiilor pentru dezdaunarea celor care au suferit pagube sau pentru plata sumelor cuvenite celor in viata carora au aparut evenimente asupra carora au cuvenit sa uzeze de asigurare.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Economia de piata si sistemul asigurarilor

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I Conceptul teoretic al asigurarilor in economia de piata....6
1.1 Conceptul de asigurare si necesitatea asigurarii...........6
1.2 Protectia impotriva riscului............9
1.3 Piata de asigurare: esenta, notiune si functie........11

Capitolul II Analiza pietei de asigurari din Republica Moldova........21
2.1 Situatia actuala a pietei de asigurari din Republica Moldova......21
2.2 Caracteristica sectoarelor de activitate............29
2.3 Tendinte in activitatea companiilor care activeaza pe piata de asigurari din Republica Moldova............44

Capitolul III Asigurarea in context international..........53
3.1 Asigurarea si dezvoltarea economica...........53
3.2 Piata asigurarilor Europei Centrale si de Est.........67
3.3 Impactul globalizarii asupra asigurarilor.........69

Incheiere...........86

Bibliografie........88
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Economia de piata si sistemul asigurarilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.