Economia monetara privita ca subsistem al economiei de piata

Trimisa la data: 2010-03-18
Materia: Economie
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_O
Lucrare de licenta despre Economia monetara privita ca subsistem al economiei de piata
Piata primara are rolul de plasare a emisiunilor de titluri mobiliare in scopul atragerii capitalurilor financiare disponibile pe termen mediu si lung, atat de pe pietele de capital intern, cat si pe cele internationale, oferind posibilitatea eminentului de titluri de valoare sa intre in contact direct cu investitorii, obtinand astfel resursele financiare necesare. La noi dezvoltarea pietei primare de capital este direct legata de procesul de privatizare a intreprinderilor cu capital de stat. Piata secundara.

Dupa ce au fost puse in circulatie titlurile mobiliare prin emisiune, acestea fac obiectul tranzactiilor pe piata secundara de capital, aceasta concentrand in acelasi loc investitori particulari si institutionali ce pot vinde sau cumpara valorile mobiliare, avand garantia ca acestea au valoare si pot fi reintroduse oricand in circuit, titlurile putand fi valorificate inainte sa aduca venit (dobanda si dividende). Piata secundara functioneaza prin intermediul pietelor de negocieri - piete interdealeri - si, in principal, a burselor de valori, acestea fiind institutii specifice economiei de piata, concentrand in acelasi spatiu economic si geografic cererea si oferta de titluri mobiliare, negociate deschis, liber si permanent, pe baza unor regulamente cunoscute.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Economia monetara privita ca subsistem al economiei de piata

Cuprins

Capitolul I. Economia monetara - subsistem al economiei de piata................................4
I.1. Economia de piata privita ca sistem cibernetic....................4
I.2. Subsistemul pietei monetare:....................................18
I.3. Subsistemul pietei de capital:.................................25

Capitolul II. Evolutia teoriilor monetare...........................35
II.1. Teoria cantitativa clasica...........................35
II.2. Keynesianism - banii in conceptia lui Keynes.......................................44
II.3. Monetarismul - forme actuale...............................52
II.4. Neoclasicismul si postkeynesismul.........................62

Capitolul III. Modele macroeconomice cu economie monetara.......................................65
III. 1. Modelul monetarist standard al lui Friedman...................65
III. 2. Modelul monetarist dinamic al lui I. Vanderkamp (1975)........................................70
III.3. Modelul monetarist dinamic cu asteptari rationale (Frish,........................................79
III.4. Modelul neoclasic cu asteptari rationale al lui McCallum - Whitaker..............................................84

Capitolul IV. Analiza cibernetica a deficitului bugetar guvernamental............................................87
4.1 Contextul economic international..........................87
4.2. Situatia bugetara si fiscala in Romania.............................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Economia monetara privita ca subsistem al economiei de piata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.