Economia perfecta - agentii economici si alegerile interpolare

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Economie
Pagini: 119
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marinela_D
Lucrare de licenta despre Economia perfecta - agentii economici si alegerile interpolare
Hazardul moral - cel facut de patron - apare atunci cand agentii economci nu pot obtine informatii in mod direct (in mod normal). Cazul hazardului moral se refera la variabilele endogene sau la factori imateriali (De exemplu efortul managerial - un manager poate sa duca un effort sustinut pentru cresterea eficientei firmei sau nu, iar patronul nu poate cunoaste efortul lui, dar poate sa-l masoare totusi prin costuri).Selectia adversa - e facuta de agent - apare atunci cand firmele detin mai multe informatii despre variabile exogene sau termeni (aspecte) materiali (De exemplu costuri, productivitate. Sa luam cozul telecomunicatiilor:

O firma particulara ce-si are activitatea in acest domeniu are in general mai multe informatii privind provizionarea costurilor in serviciile de telecomunicatii decat Guvernul. Aceasta situatie apare datorita faptului ca la nivelul Guvernului studiile referitoare la cerere pe piata sunt in general mai costisitoare decat la nivelul firmelor. Deci selectia adversa se refera la faptul ca firmele pot sa extraga un anumit venit din interactiunea lor cu Guvernul, chiar daca puterea lor de a incheia afaceri este mai scazuta ca a Guvernului. Prezenta hazardului moral si a selectiei adverse inseamna in ambele cazuri o pierdere a controlului de catre reglementator.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Economia perfecta - agentii economici si alegerile interpolare

Cuprins

Capitolul I. Evolutie si legaturi cu alte domenii.......................3

Capitolul II. Alegeri intertemporale ale agentilor economici..............................................12
1. Comportamentul agentilor economici in conditiile de competitie perfecta...............................................12
2. Comportamentul agentilor economici in conditii de economie imperfecta
Concurenta. Diferente intre competitie perfecta si copetitie imperfecta............................................22
3. Alegeri intertemporale ale agentilor economici in cazul economiei perfecte........................................27
4. Alegeri intertemporale ale agentilor economici in conditii de risc si incertitudine..........................................48

Capitolul III. Tratarea hazardului moral..............................59
1. Notiuni introductive............................................59
2. Hazardul Moral.............................................65
3. Aplicatie.............................................103

Capitolul IV. Concluzii..........................................114

Bibliografie..............................................118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Economia perfecta - agentii economici si alegerile interpolare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.